- Bedre vedlikehold kunne forhindret kollisjonen på Rv3

Yrkessjåfør Hugo Hugubakken på Tynset mener bedre vedlikehold av riksveg 3 kunne forhindret kollisjonen mellom to vogntog mandag kveld.

Vinter vedlikehold snø bilspor

Vinter vedlikehold snø bilspor

Publisert Oppdatert

- Jeg varslet om svært dårlige kjøreforhold i området under et døgn før det smalt, sier han til Østlendingen .

De to førerne kom fra det uten alvorlige skader etter en svært utfordrende redningsoperasjon. Ulykken skjedde på Nytrøa nord for Tynset mandag kveld.

Ved 23-tiden søndag kveld, under et døgn i forkant av ulykken mandag, forteller Hugubakken om spesielt dårlige kjøreforhold i området.

- Jeg var på veg til Trondheim og bare flaks gjorde at jeg kom fram. Da ringte jeg vegtrafikksentralen og oppfordret jeg dem til å strø vegen. Så vidt meg bekjent skjedde ikke det, sier han.

- Det hjelper ikke mye å strø dagen i forvegen, sier seksjonssjef i Statens vegvesen Per Magnar Klomstad til avisen. Selvsagt hjelper det der og da, men det påvirker ikke forholdene dagen etterpå, sier han og henviser til en rapport fra driftsoperatøren Mesta.

- Forut for ulykken snødde det i en kort periode. Dette førte til mellom en og to centimeter med snø på ulykkesstedet. Ulykken skjedde klokken 17.50. 17.25 rapporterte en bussjåfør om tørr og fin veg, forklarer Klomstad.