23948sdkhjf

Rekordbeslag på Svinesund:: Beslaget større enn det totale amfetaminbeslaget i hele 2014

Nederlandsk vogntog med 12 tonn bananer, og to dekk, som skulle vise seg å inneholde til sammen 110 kilo amfetamin.

Tollerne på Svinesund gjorde det nest største tollbeslaget av amfetamin noensinne i Norge da de skannet en nederlandsk registrert trailer natt til 15. januar. Skanneroperatøren så at det var uregelmessigheter i to bildekk i pallekassa under kjøretøyet.

Ved grundigere kontroll så tollerne at dekkene var meget slitte. Nye skannerbilder viste at det lå en mengde pakker inne i hvert dekk.

- Pakkene er senere veid til totalt 110 kilo amfetamin. Tollerne fryste umiddelbart tollkontrollen etter funnet av pakkene og varslet politiet om narkotikabeslaget, sier Asle Farberg som er avdelingssjef for grensekontrollen i Tollregion Øst-Norge.

Trist skjebne

Den 53-årige nederlenderen som kjørte traileren ble pågrepet. Han fortalte tollerne at han var bosatt i Brasil, men at han hadde spurt etter arbeid når han befant seg i Europa. Han hadde nå fått oppdraget med å transportere lasten som besto av 12 tonn bananer til Norge.

Større beslag enn i hele 2014

Beslaget av 110 kilo amfetamin er alene mer amfetamin enn Tollvesenet beslagla i hele 2014 i Norge. Det er det nest største tollbeslaget av amfetamin noensinne i Norge. Det største beslaget er på 116 kilo og ble gjort i taket på en varebil på Økern i Oslo i januar 2008. I september 1998 beslagla tollere 101,9 kilo amfetamin i Oslo.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094