Bill.mrk.: Lastebil-, landbruk- og anleggsdivisjon selges

Fiat skiller ut anlegg, lastebildivisjonen, landbruk og deler av motorproduksjonen i eget selskap. Nå skal det hele selges.

Iveco Tector truck of the year brasil

Iveco Tector truck of the year brasil

Publisert Oppdatert

Fiats toppsjef Sergio Marchionne opplyser at selskapet vil skille ut Case New Holland, Iveco og deler av Fiat Powertrain i et eget selskap, kalt Fiat Industrial. Det nye selskapet vil bli registrert på Milano-børsen, og Fiat håper å få solgt aksjene i det nye selskapet mot slutten av 2010.

Pengene skal de bruke til å utvide bildivisjonen, skriver Bedre gardsdrift og henviser til Business news.

Med dette er et stort kapittel over for den 109 år gamle italienske industri-giganten, som er italias største private arbeidsgiver med en nasjonal arbeidsstokk på omkring 80.000 ansatte.

I realiteten knytter Fiat enda sterkere bånd til Chrysler. Fiat eier 20% av Chrysler, men har i praksis tatt over styringen av selskapet som var kriserammet i fjor sommer.

I første kvartal rapporterte Chrysler økt salgt og overskudd. I samme periode viste Fiats tall et tap på 28 millioner dollar, skriver UPI.com på morgenkvisten.

Rykter om et salg har versert en god stund. Allerede på denne tiden i fjor skrev tungt.no at Fiat muligens ville selge unna for å finansiere eventyret med Chrysler og Opel. Dengang ville ikke Fiat kommentere ryktene, men nå slår det hele altså til og vi kan forvente spennende konstellasjoner i fremtiden - både innen personbil, anlegg, landbruk og lastebil.

Les også: Iveco til salgs?