Biltransport mistet biler på E16

Det var like over midnatt til fredag at politiet i Hordaland fikk meldinger fra bilister om at det lå to bilvrak på E16 ved Voss. De hadde falt av en biltransport uten at føreren hadde stoppet av den grunn. Nå mistenkes sjåføren for kjøring i narkorus.

Publisert Oppdatert

Biltransporten hadde tilsammen åtte nye Volvoer bakpå. Og selv om to biler falt av og den ene havnet på taket, fortsatte sjåføren kjøreturen uten å stanse. - Sjåføren av vogntoget hadde stoppet etter en stund, men ikke med en gang, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt til NTB.

Etter nærmere undersøkelser viste det seg at ytterligere to biler også hadde fått store skader, i tillegg til hengeren som de sto på. Sjåføren er 27 år gammel og norsk statsborger.

- Hva som har skjedd, er fortsatt uklart, men det er svært glatt på stedet. Vi har to bergingsbiler på plass på stedet, sier Myrtvedt som tillegger til nyhetsbyrået at føreren av vogntoget framsto noe merkelig, og at det skal tas utvidet blodprøve av ham. Førerkortet er beslaglagt, opplyser Myrtvedt.