Bodø Sightseeing inn på teppet

Publisert Oppdatert

Nordland fylkeskommune kaller i dag Bodø Sigthseeing inn på teppet for å forklare seg om den ulovlige syketransporten på Meløya.

- Transportselskapet må også forklare seg om andre forhold, sier samferdselsjef i Nordland fylkeskommune, Jørn Sørvig til NRK.

- Vi må få klarhet i alle påstandene som kommer fram om selskapet, sier Sørvig. Han vil ikke si noe om utfallet av møtet.

Fredag skal fylkeskommunen møte Helse Nord og Nordlandssykehuset for å diskutere denne saken.

I mai overtok Bodø Sightseeing anbudet for å kjøre pasienter i Salten i Nordland. Med større biler skulle flere pasienter kjøres sammen, men insparingen til Helse Nord har ført til en flom av klager fra pasienter og resten av taxinæringa.

Årsaken er at Bodø Sightseeing ikke har mange nok biler, og minibussene deres passer heller ikke for all type pasientkjøring.

Ambulanse til syketransport

I dag ble det kjent at ambulanse har blitt brukt 20 ganger til pasienttransport fra Meløy til Bodø

- Dette går utover sikkerheten til innbyggerne i kommunen. Ved trafikkulykker eller andre ulykker kan man risikere at ambulansen er borte, sier kommunelege Christian Rokseth i Meløy.

- Helt uakseptabelt

Meløy-ordfører Arild Kjerpeseth (Ap) reagerer med vantro på nyheten.

- Det er helt uakseptabelt om beredskapen for innbyggerne i Meløy er svekka. Nordlandssykehuset må ordne opp, krever Kjerpeseth.