23948sdkhjf

Bomtur til Stortinget?

Samme dag som NLF aksjonerer foran Stortinget, lover ministeren endringer. - Dette er som å spytte norske transportører midt i ansiktet, tordner NLFs Geir Mo.

I dag, fredag 3. oktober klokken 13.30 arrangerer NLF aksjon foran Stortinget. Organisasjonen har fått nok av brutte løfter og forsinkelser i arbeidet med å få obligatorisk bombrikke i alle tunge kjøretøy.

På landsmøtet til NLF tidligere i sommer kunne riktignok samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fortelle at det ville komme krav om brikke - men ikke at den skulle være forhåndsbetalt. Uten en god betalingsløsning på plass, frykter organisasjonen at en brikke vil ha liten hensikt. I fjor kjørte to av tre utenlandske vogntog gjennom bommene uten å betale bompenger.

Skal scanne vogntog

Samme dag som NLF altså tropper opp utenfor Stortinget med sine krav, forteller samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen at det vil bli store endringer fra januar neste år.

Det vil bli innført obligatorisk brikke på alle vogntog på norske veier. Til Dagbladet forteller ministeren at vogntogene vil bli scannet på grensestasjoner og bomstasjoner og at de som har ubetalte fakturaer vil bli rødmerket.

Neste gang vogntoget kommer i kontroll må sjåføren punge ut det de skylder i tillegg til en bot på 8000 kroner.

I tillegg skal vegvesenet kunne holde igjen vogntog ved bruk av hjullås.

- Vi planlegger omfattende kontroller neste år og med dette systemet kan snikerne tas over hele landet, avslutter Solvik-Olsen. Det er vel neppe tilfeldig at denne nyheten kommer samme dag som aksjonen er planlagt.

Kravene fra NLF skal i dag overrekkes statssekretær Bård Hoksrud. Vi vil tro at han tar til motmæle med å fortelle at løsningen ministeren skisserer er den beste.

Dermed kan man kanskje tro at dagens demonstransjon vil være bortkastet, eller en regelrett bomtur?

- Som å spytte norske transportører i ansiktet

Nei, mener en for tiden forarget adm. direktør i NLF, Geir A. Mo.

På organisasjonens facebooksider skriver han:

«Dette er mer av det samme. Intet nytt bortsett fra at de skal kontrollere litt mer, noe som isolert sett er bra, men som dessverre ikke kommer til å virke. Sorry statsråd, dette er som å spytte norske transportører midt i ansiktet. Møt opp foran Stortinget i dag kl. 1330 og vis myndighetene at vi mener alvor! Hilsen Geir A.»

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062