Bosch + Morse = sant

Publisert Oppdatert

Bosch Automotive Aftermarket vil overta friksjonsbeleggvirksomheten til Morse Group og utvider dermed utvalget av bremsekomponenter.

Bosch opplyser at de har til hensikt å kjøpe friksjonsbeleggvirksomheten til Morse Automotive Corporation med hovedkontor i Chicago, Illinois. Prisen for handelen er ikke kjent. Transaksjonen er avhengig av godkjennelse fra antitrustmyndighetene. Morse Group utvikler,produserer og markedsfører bremseklosser for skivebremser og bremsebånd for trommelbremser og bremsekalipere, hovedsakelig for det nordamerikanske markedet. I 2007 hadde selskapet 1.640 medarbeidere og en omsetning på USD157 millioner (ca. 115 millioner euro). Bosch tar sikte på å overta eksisterende kontrakter med Morses kunder.

Virksomheten som overtas fra Morse Group vil bli integrert i Bosch Automotive Aftermarket, i en ny forretningsenhet som har fått navnet Braking Systems. Morse Group vil videreføre alle sine øvrige eksisterende ettermarkedsaktiviteter som produksjon og salg av bremsekalipere.