Busskamerater

Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation og Nissan Diesel Motor har blitt enige om å se nærmere på et samarbeid på bussiden. Dermed kan vi vel påstå at Daimler AG og AB Volvo blir busskamerater?

Publisert Oppdatert

Det har seg nemlig slik at verdens største nyttekjøretøyprodusent Daimler AG kontrollerer Mitsubishi Fuso, mens verdens nest største nyttekjøretøyprodusent AB Volvo har Nissan Diesel under sine vinger. Når Mitsubishi Fuso og Nissan Diesel nå ønsker å se på mulighetene for et større samarbeid på bussiden, blir jo eierne på en måte svigerforeldre til hverandres barn.

Nå har de to japanske produsentene samarbeidet tidligere også. Allerede for tre år siden satte de i gang et prosjekt der Nissan Diesel leverte mellom store busser og store lavgulvsbybusser til Mitsubishi Fuso, mens de på sin side leverte blant annet store turbusser til Nissan Diesel.

Nå skal de to selskapene se på mulighetene for å utvikle, produsere og selge busser under en felles paraply. Samtidig sier begge at de kommer til å fortsette å utvikle, produsere og selge busser også under sitt eget merkevarenavn. Så får vi se hvor lenge forholdet varer, og ikke minst hvordan svigerforeldrene ser på hverandre etter hvert.