Busstreik i Møre og Romsdal

Publisert Oppdatert

Samtlige bussjåfører i Møre og Romsdal går til politisk streik onsdag 8. oktober fra arbeidstidens begynnelse til klokka 1000.

- Vi sier nei til rasering av busstilbudet i fylket, sier Transportarbeiderforbundets Bjørg Aspås til NTF.no.

Årsaken er at de ikke godtar at fylket raserer kollektivtilbudet, som det heter i en pressemelding fra de lokale organisasjonene av Norsk Transportarbeiderforbund og Yrkestrafikkforbundet.

Store kutt

Det har vært ført forhandlinger mellom busselskapene og fylkeskommunen der sistnevnte har tilbudt en avtale med en underdekning på 13 millioner kroner det første året, enda mer i år to, i følge de to fagforbundene. Avtalen gir heller ikke reguleringsmuligheter for drivstoffpris eller lønnsøkning.

Fylket begår avtalebrudd i avtaleprosessen med rutebilselskapene, heter det i pressemeldinga fra de to fagforbundene.

- Vi setter foten ned og stanser alle fylkeskommunale bussruter onsdag 8. oktober fra arbeidstidas begynnelse, forteller Bjørg Aspås (bildet). Hun er Transportarbeiderforbundets hovedtillitsvalgt i Nettbuss Møre.

- Vi sier nei til rasering av busstilbudet i fylket. Vi vil ha buss for pengene framfor administrasjon. Vi må ha større bevilgninger til kollektivtransporten, ikke mindre. Den summen fylkeskommunen nå vil bruke til kollektivtransporten vil føre til store kutt i rutetilbudet, det kan vi ikke godta, sier Bjørg Aspås.

Alle selskapene

De to fagforbundenes medlemmer i de seks busselskapene i fylket vil altså legge ned arbeidet fra arbeidstidens begynnelse til klokka 1000 onsdag 8. oktober.

De streikende vil samles utenfor fylkeshuset i Molde der samferdselsutvalget vil avholde møte.

De seks busselskapene er:

Nettbuss Møre

Eide Auto

Fjord1 Buss Møre

Sularuta

Veøy Buss

Atlantic