Busstreik i morgen

Torsdag morgen står alle busser i Trondheim stille. Buss- og Sporveisbetjeningens forening går ut i sin andre streik mot konkurranseutsettingen, og vil nå løfte saken til nasjonalt nivå.

Publisert Oppdatert

Et enstemmig medlemsmøte i Fagforbundet Buss- og Sporveisbetjeningens Forening i Trondheim vedtok mandag kveld å gå til politisk streik. Det er Fagforbundet som opplyser dette.

- Det blir ingen utkjøring av busser torsdag morgen, og streiken vil sannsynligvis vare fram til klokka ett, sier leder av foreningen, Ole Roger Berg.

Streikevedtaket kom etter et møte med fylkesordfører Tore O. Sandvik der det ble klart at fylkeskommunen står fast på sin beslutning om å konkurranseutsette store deler av busstrafikken i Trondheim.

Også i juni gikk buss- og sporveisbetjeningen i Trondheim til streik mot konkurranseutsettingen av byens kollektivtrafikk. Siden den gang har fylkeskommunen forhandlet om oppkjøp av busselskapet Team Trafikk, men da forhandlingene brøt sammen for et par uker siden, tilspisset situasjonen seg raskt.

Fylkeskommunen har nå laget innstilling til Fylkestinget der de går inn for å konkurranseutsette bussrutene i Trondheim så raskt som mulig. Saken skal til behandling i Fylkestinget 2. oktober.

Les også: På sykkel for buss