Busstrøbbel

European Traffic Police Network, TISPOL, er en felleseuropeisk organisasjon for trafikkpolitiet. I sommer hadde de en felles aksjon i 17 europeiske land der fokuset var på bussnæringen. Resultatet var en smule blandet, for å si det slik.

Volvo 9700 buss coach ekspressbuss

Volvo 9700 buss coach ekspressbuss

Publisert Oppdatert

I løpet av en uke i juli stoppet politiet i 17 europeisk land 38.029 busser langs veiene. Ikke mindre enn 7456 overtredelser ble oppdaget. Blant annet var 168 busser i så dårlig forfatning at de ble ilagt kjøreforbud på stedet, mer enn 1300 fartsovertredelser ble avdekket, og 1045 brøt reglene om bruk av sikkerhetsbelte og annet sikkerhetsutstyr,

Ellers knep de 55 sjåfører med for høyt alkoholnivå i blodet, 106 hadde ikke et gyldig førerkort, mens fem kjørte i narkorus. 709 overtredelser av kjøre- og hviletiden ble oppdaget.

- De aller fleste bussjåfører holder en høy standard i den viktige jobben de utfører. Dessverre finnes det noen sjåfører som er villige til å risikere passasjerenes og andre trafikkanters sikkerhet, ved å bryte lover og regler som er der for alles sikkerhet, sier Wolfgang Blindenbacher, president i TISPOL.

Så får vi håpe at ikke hovedfokuset blir på de snaue 7500 sjåførene som ikke hadde sitt på det tørre. Tross alt viste aksjonen at mer enn 30.000 busser/sjåfører hadde alt i skjønneste orden.