Country&Trucking Festival

Denne helga 24.-26. juni braker det løs med Country&Trucking Festival og St.Hans-feiring i Skiptvet.

Publisert Oppdatert

Blant arrangørene i Skiptvet er Sjåførenes Krav, Norsk Transportarbeiderforbund, Cafe Mørk Spydeberg, Skiptvet Kommune og yrkessjåføren.no.

Egil Sørensen som er primus motor for denne festivalen har vide kontakter i transportbransjen og han uttaler på festivalens hjemmesider at vegen fra idé til virkelighet ofte er lang, men om man vil og ønsker noe så får man det til.

Truck & Country

Det vil være eget truckområde som vil være helbasert på sjåfører og vil inneholde forskjellige ting som engasjerer sjåfører. Det blir utstillingsplass for bruksbiler, veteranbiler og veteranbusser. To store storskjermer vil vise reklame og små filmer som er relatert til yrket.

Blant artistene som kommer er Gary O.Kane, Ottar Big Hand Johansen, Casino Steel og Tore Andersen.

Mimrefredag

Programmet på fredag har fått tittelen "gamle guttas mimrekveld". Her blir det mulig for den eldre generasjon sjåfører, både kvinnelige og mannlige, til å treffe igjen tidligere kollegaer og å gjenoppleve gamle minner. Det vil bl.a. bli visning av Bandar Abbas-filmen og en del andre innslag. Det presiseres at det selvfølgelig er anledning for den yngre generasjon å delta her også.

På lørdag blir det paneldebatt med tema Veivedlikehold og spesielt vintervedlikehold på norske veier. I følge festivalen skal Bård Hoksrud (FrP) også stille, sammen med sosialminister Ingjerd Schou fra Høyre og LTN Yrkessjåfører.

På søndag klokken tolv blir det kåring av de fineste bilene med premieutdeling.