Dachser styrker sin posisjon i Norge

Bygging av et nytt hovedkontor for Dachser Norway A/S rett utenfor Oslo signaliserer at det internasjonale logistikkselskapet Dachser ekspanderer og styrker sin satsning i Norge.

Daglig leder for Dachser Norge Hans-Thomas Andersen, sammen med partner i Bulk Eiendom Peter Nærbø som står for byggingen av det nye hovedkontoret.
Daglig leder for Dachser Norge Hans-Thomas Andersen, sammen med partner i Bulk Eiendom Peter Nærbø som står for byggingen av det nye hovedkontoret.
Publisert Oppdatert

Det nye hovedkontoret bygges i det nye næringsområdet Fossen i Frogn kommune ved Bunnefjorden. Kontoret bygges på en 11,000-m2 stor eiendom, og planene omfatter en kontoravdeling på 1,100 m2 og en 1,900-m2 terminal med 26 porter. Byggingen vil starte i november 2011 og det nye anlegget skal være ferdigstilt i juni 2012.

- Vi i Dachser er glade for at vi i Norge snart kan betjene våre kunder fra et nytt og topp moderne anlegg ved Vinterbro, sier daglig leder Hans-Thomas Andersen i en pressemelding.

Plasseringen er ifølge selskapet optimal med tanke på ruteforbindelsene til Dachser sine terminaler i Sverige, Danmark og Tyskland, foruten kort avstand både til E6 og Oslofjordtunnelen.

- Dette vil styrke Dachsers unike nettverk betydelig i den nordlige delen av Europa, legger Finn Pedersen til, administrerende direktør for Dachser Nordic A/S.

Norge er en viktig del av Dachser sitt skandinaviske og europeiske nettverk. Beslutningen om å bygge en ny terminal reflekterer økende etterspørsel av intelligent transport og logistiske løsninger, samt et sterkt ønske fra bedriften om å sikre at man kan fortsette å levere med høy kvalitet til kundene.

- Det nye avdelingskontoret i Oslo vil gjøre det mulig for Dachser å håndtere stadig økende foresendelsesvolumer med forbedret effektivitet og samtidig sikre at våre høye kvalitetsstandarder blir overholdt, forklarer Michael Schilling, Dachsers administrerende direktør for European Network Management & Logistics System.

Logistikkaktøren har siden 2005 hatt sine egne nasjonale avdelinger i Norge, Danmark og Sverige med totalt 330 ansatte i regionen.

I 2010 hadde Dachser totalt en inntekt på 3.8 milliarder Euro. 19,250 ansatte, fordelt på 310 lokasjoner, håndterte på verdensbasis 42.2 millioner forsendelser med en totalvekt på 35.5 millioner tonn.