DAF-motor i US Trucks

Nå får Kenworth og Peterbilt DAFs 12,9 liters MX-motor under snuta.

USA

USA

Publisert Oppdatert

Paccar Inc, som produserer lastebilmerkene Kenworth, Peterbilt og DAF, er klare til å introdusere DAFs MX-motor på det amerikanske markedet. Den 12,9 liter store MX-motoren er utstyrt med både EGR- og SCR-system, og har effekter fra 380 til 485 hk, sistnevnte med et dreiemoment på 2400 Nm.

- MX-motoren er designet for å møte EPA 2010-kravene og har gjennomgått omfattende tester på mer enn 50 millioner miles, under rigorøse og krevende forhold i Nord-Amerika, uttaler Jim Cardillo, president i Paccar.

Motoren ble første gang presentert i Euor 4-versjon på den store IAA-messa i Hannover i 2004, to år før Euro 4-kravene ble innført i Europa. Siden den gang har mer enn 125.000 MX-motorer i Euro 4- og Euro5-versjon blitt levert til lastebilmodellene DAF CF85 og XF95.

I starten vil produksjonen av US-versjonen av motoren skje hos DAF Trucks i Eindhoven, men produksjonen skal overføres til Paccars nye motorfabrikk i Columbus, Mississippi senere i år. Det var i august i fjor at Paccar fortalte at den nye motorfabrikken ikke skulle starte opp før mot slutten av 2010.