DAF Norge AS: Ny ledelse i fallende marked

Fra nyttår skjer det store endringer i ledelsen hos DAF Norge As i Råde. Administrerende direktør Kjell Engebretsen gir fra seg roret til yngre krefter. Her om dagen markerte de generasjonsskiftet med et lite pressemøte.

Heidi E. Bergseng, General Manager SsangYong, Kai Abrahamsen, administrerende direktør DAF Norge AS, og Lars Hauger, økonomisjef DAF Norge AS. Bak fra venstre, avtroppende direktør Kjell Engebretsen og assisterende direktør Per Hauger.

Heidi E. Bergseng, General Manager SsangYong, Kai Abrahamsen, administrerende direktør DAF Norge AS, og Lars Hauger, økonomisjef DAF Norge AS. Bak fra venstre, avtroppende direktør Kjell Engebretsen og assisterende direktør Per Hauger.

Publisert Oppdatert

1. mai neste år er det på dagen 25 år siden Kjell Engebretsen kom inn i DAF-stolen. Det har vært en spennende tid, noe vi skrev om i TransportMagasinet tidligere i høst, og de siste par årene har vært de desidert beste for DAF Norge. Men nå går også de dårligere tider i møte. Ikke fordi det skjer endringer i ledelsen, men fordi markedet for øyeblikket har stoppet opp.

- I år leverer vi ca. 250 DAF lastebiler og ca. 500 biler fra SsangYong. Vi hadde forventninger til ca. 275 lastebiler så der er vi litt tilbake, mens vi trodde på 1000 SsangYong, mens det blir halvparten. Når det gjelder neste år er det håpløst å spå, men vi håper på mellom 200 og 250 DAF og 500 SsangYong. For øyeblikket har vi for stor lagerbeholdning av nye lastebiler, med ca. 50 usolgte på gården, men til gjengjeld står disse til salgs for en gunstig pris. Årsaken til alle de usolgte er en kombinasjon av kansellerte kontrakter, samt en del tanteordrer. I fjor sloss vi for å få flere byggeplasser på fabrikken, men med uroen i finansmarkedet har det dessverre blitt bråstopp, sier avtroppende direktør Kjell Engebretsen til tungt.no.

Fra nyttår overtar Kai Abrahamsen (44) roret på DAF Norge-skuta, mens Kjell trapper ned og går over i rollen som arbeidende styreformann. Blant sakene som kommer til å oppta ham der er prosjektet med å finne nye lokaliteter for bedriften. De har rett og slett vokst seg ut av anlegget på industrifeltet i Råde og ser nå på alternativer til tomt for nytt anlegg inntil E6, på strekningen Sarpsborg - Moss.

Kai Abrahamsen har lang fartstid i bilbransjen, blant annet som Citroën-forhandler i Fredrikstad. De senere årene har han vært ansvarlig for SsangYong -avdelingen hos DAF Norge.

Når det gjelder SsangYong har Heidi E. Bergseng overtatt som General Manager etter Kai. Heidi har utdanning og arbeidserfaring innen salg og markedsføring, og kommer fra jobben som markedssjef i Brynild-gruppen. Heidi er for øvrig datter av Kjell Engebretsen.

På økonomisiden har Lars Hauger kommet inn. Han skal på sikt overta etter sin far Per Hauger, som er assisterende direktør i DAF Norge. Men Per fortsetter som daglig leder av forhandleren Last og Buss Østlandet AS.

På bildet ses: Heidi E. Bergseng, General Manager SsangYong, Kai Abrahamsen, administrerende direktør DAF Norge AS, og Lars Hauger, økonomisjef DAF Norge AS. Bak fra venstre, avtroppende direktør Kjell Engebretsen og assisterende direktør Per Hauger.