Dansk tanktransportør øker fokus på utlandet

Dansk Tanktransport, som er blant Nord-Europas største tilbydere av tanklogistikk, har skiftet navn til Dantra A/S. Bakgrunnen er et økt fokus på utenlandske aktiviteter.

Dansk Tanktransport, tank

Dansk Tanktransport, tank

Publisert Oppdatert

Dansk Tanktransport har med årene vokst til å bli en av Nord-Europas største aktører innenfor sitt felt, hevder selskapet i en pressemelding til tungt.no.

I de seneste årene har spesielt de utenlandske aktivitetene vært i vekst og det har ifølge adm. direktør Helge Jensen nødvendiggjort et navn som er lett å stave og uttale i hele Europa. Virksomheten har således endret navn til Dantra A/S, som er en sammentrekning av ordene i det nåværende navnet. Man har for øvrig allerede gjennom en rekke år benyttet Dantra som kallenavn bak på kjøretøyer, i nettadressen og ved profilering i nabolandene.

Vil erobre markedsandeler i utlandet

På europeisk plan er virksomheten spesielt velkjent innenfor den kjemiske sektoren og matvareindustrien, og med navneskiftet vil man ytterligere øke innsatsen på eksportmarkedene. - Vår mangeårige erfaring, knowhow og mer enn 100 spesialbygde tankvogner betyr at vi kan utføre mange spesielle oppgaver. Markedsandelen i Danmark er stigende, vi har 35 tankbiler som kjører i Danmark, men vi forventer også et noe høyere aktivitetsnivå i utlandet fremover, sier han.

Utover transportaktivitetene eier virksomheten også Truckcenter Midtjylland, som ligger ut mot hovedvei A 13, og Truckcenter Padborg som ligger ved Shell like nord for grensen til Tyskland.