Den første nye Volvo FH solgt til rekordpris på eBay

Første gang, andre gang – solgt! Den første serieproduserte nye Volvo FH ble solgt på eBay til inntekt for veldedige formål. Vinnerbudet på 150 000 euro, ca 1,1 millioner kroner, overstiger den faktiske markedsprisen. Alle inntektene går til Star for Life-programmet.

Auksjonen startet 19. september og har vært åpen i ti dager for budgivere fra hele Europa, inkludert Russland, Tyrkia og Israel.

Auksjonen startet 19. september og har vært åpen i ti dager for budgivere fra hele Europa, inkludert Russland, Tyrkia og Israel. Foto: Volvo Truck Corporation.

Publisert Oppdatert

Vinnerbudet ble gitt av Jean-Pierre Ducournau, grunnleggeren av Ducournau Transports i Frankrike, en flåte på mer en 300 Volvo-lastebiler. Han er nå den stolte eieren av den første nye FH som ble produsert - en unik spesialutgave med et eksklusivt «Nummer 1»-emblem foran.

165 000 besøkende

Auksjonen på eBay hadde i alt nesten 165 000 besøkende. 35 budgivere fra hele Europa ga mer enn 95 bud på den første nye Volvo FH i løpet de ti dagene auksjonen pågikk. Det ble tidlig klart at vinnerbudet ville bli høyt, siden markedsprisen ble passert etter bare én dag.

«Jeg er begeistret over å ha vunnet auksjonen. Jeg var også den første som i Sør-Frankrike ble eier av den første Volvo F12. I tillegg har jeg over flere tiår støttet ulike veldedighetsauksjoner, » sier Jean-Pierre Ducournau.

Alle inntektene fra auksjonen går til Star for Life, et unikt utdanningsprosjekt for å stanse spredningen av HIV blant barn og unge i det sørlige Afrika. Star for Lifes visjon er å inspirere barn og ungdom til å tro på drømmer og fremtiden sin og hjelpe dem til et liv uten AIDS. Volvo Trucks finansierer programmet ved 16 skoler i Durban og Johannesburg.

Våren 2013 blir vinneren invitert til å overrekke gaven personlig til skolen som er valgt som mottaker av kjøpesummen, ved en seremoni i Sør-Afrika.