Den første stemmestyrte løsningen til kjøretøybasert lagerarbeid

Det unike med løsningen ligger i at lagerpersonalet, som fokuserer på sitt arbeid med både øyne og hender, nå ledes av stemmestyrt teknologi. Dette gjør at papir, skjerm og tastatur ikke lenger er nødvendig, står det å lese i en pressemelding bedriften har sendt tungt.

Publisert Oppdatert

Med tradisjonelle skanner- og papirbaserte VMT-løsninger (Vehicle Mount Terminal) må personalet rette oppmerksomheten mot å mate inn opplysninger via et tastatur, eller lese av et display eller et papir i vanskelig belysning, noe som er både ineffektivt og forstyrrende.

Dessuten kan håndterminaler mistes eller skades på annen måte, når lagermedarbeideren veksler fra å kjøre til å gå over til en annen arbeidsoppgave.

Med Vocollects nye, stemmebaserte løsning montert på en truck eller andre kjøretøyer, trenger lagermedarbeideren ikke lenger stadig måtte flytte blikket fra omgivelsene i nærheten og eventuelt avbryte arbeidet, for å motta nye plukkeoppdrag, sende data eller betjene en håndterminal. På den måten øker både produktivitet og nøyaktighet totalt. Typiske kjøretøybaserte oppgaver, der den stemmebaserte løsningen kan inngå, er lagring, etterfylling, lasting og utvelgelse.

Løsningen er basert på en programvare, en Talkman T5 stemmestyrt enhet, monteringsbeslag til kjøretøyet, nettadaptere og en trådløs SRX hodetelefon.

Talkman monteres på og betjenes fra kjøretøyet. Dermed kan brukeren bevege seg fritt innen en radius på 6-9 meter, for å utføre sine oppgaver og kommunisere med Talkman via den trådløse SRX hodetelefonen.

Løsningen med Vocollect Vehicle Mount Talkman finnes nå på markedet i USA, Canada, Europa og Australia/New Zeeland og den støtter 35 språk.