- Det er ikke lenger argumenter for veitransport!

Transfennica har i dag to skip som trafikkerer mellom Belgia og Spania. Fra september setter de inn et tredje skip, og viser til at det ikke lenger er økonomiske argumenter for veitransport når man tar høyde for problemene med lange arbeidsuker, dyre veier, trafikkproblemer og alle avgiftene.

Publisert Oppdatert

Transfennicas direktør, Michael van den Heuvel, peker på at sjøtransport er mer sikker, billigere og miljøvennlig. - Vi sparer 200 mil tur/retur langs veiene ved å velge sjøen, sier han og lokker kunder med opp til 20% besparelser i forhold til tradisjonelle fraktpriser.

- Våre kunder er nødt til å optimalisere driften for å få ned kostnader, og vi gir dem denne muligheten. Nå kan de sende gods uten sjåfører på våre skip. De kan altså oppnå vekst uten å investere i lastebiler og sjåfører, eller de kan beholde sin nåværende omsetning med 30% færre lastbiler og sjåfører, avslutter Michael van den Heuvel sitt frieri til transportselskapene.

Bilbao/Zeebrugge er det første "Motorvei til sjøs"-prosjektet som EUs Marco Polo prosjekt støtter.

Tungt.no har tidligere kritisert prosjektet som premierer miljøvennlig transport dersom transporten ikke foretas med lastebil.

Les også: EU gir midler til støtte for miljøvennlig transport

Les også: Dusør: 62 millioner euro til den eller de som bidrar til å drepe lastebilnæringen