Dette er Citan

Fredag ettermiddag ble navnet på Mercedes-Benz' nye lille varebil offentliggjort. Bilen har fått navnet Citan. Navnet Citan kombinerer ordene "by" og "Titan", og understreker ifølge produsenten bilens fremste spesialfelt; krevende daglige oppdrag i urbane strøk.

Publisert Oppdatert

Den nye bilen vil utvide varebilspekteret fra Mercedes-Benz i vektsegmentet under dagens modeller; Sprinter og Vito. Segmentet for små varebiler har i løpet av de siste årene hatt en kraftig økning og er nå på rundt 700.000 enheter i Europa.

Målsetningen for den nye Mercedes-Benz Citan er å nå en markedsandel på 4-5 prosent i dette segmentet. Mercedes-Benz er allerede markedsleder for mellomstore og store varebiler i Vest-Europa.

Citan er utviklet og testet i tråd med Mercedes-Benz 'strenge krav og er dermed av samme høye kvalitet som de øvrige modellene fra Mercedes-Benz varebiler, melder importøren i en pressemelding. Sikkerhet spiller en stor rolle i den nye varebilen og alle varianter kommer med ESP som standard.

Mercedes-Benz Citan vil bli lansert for publikum på den internasjonale nyttekjøretøy-utstillingen IAA i Hannover til høsten.

En elektrisk versjon er også under planlegging.