Dette er en Mercedes

På lastebilmessen Comtrans - Russlands IAA - presenterte Daimler og Kamaz sitt førstefødte barn for det russiske markedet. Det dreier seg om en Kamaz med Mercedes-komponenter tilpasset den russiske tundraen. Bilen tilfredstiller Euro 5 og produksjonen starter i 2014.

Russland er Europas største marked. Den nye Kamaz´en har produksjonsstart i 2014.

Russland er Europas største marked. Den nye Kamaz´en har produksjonsstart i 2014. Foto: Daimler/Kamaz

Publisert Oppdatert
Det russiske markedet vil, som vi ser, ennå ikke nyte godt av den nye Actros-hytta. Det handler om økonomi.

Det russiske markedet vil, som vi ser, ennå ikke nyte godt av den nye Actros-hytta. Det handler om økonomi. Foto: Daimler Trucks/kamaz

Like før helgen undertegnet de også en samarbeidsavtale som innebærer at Mercedes-Benz skal levere lastebilhytter til Kamaz som igjen monterer disse på sin fabrikk ved Chelny i den russiske delrepublikken Tatarstan. Etterhvert skal hyttene også, etter hva TM erfarer, produseres lokalt ved anlegget.

Russland er et enormt marked, faktisk Europas største med et volum på 79000 enheter årlig. Det er derfor svært viktig for våre vestlige produsenter å få fotfeste der og stå rustet når markedet er enda bedre enn i dag.

Vi vet at både Volvo og Scania satser sterkt, men også MAN har solgt bra i dette markedet (TGX og TGS ble lansert samtidig som de russiske importreglene for bruktbil ble endret og tronet dermed nybilimporten i 2008/2009) I 2020 anslår man at det totalt vil selges hele 190.000 enheter her.

Men nå er det altså Daimler det skal dreie seg om. Samarbeidet med Kamaz er ikke av ny dato. Allerede i 2009 begynte Kamaz å produsere Daimler-kontrollerte Fuso på sin russiske fabrikk og de har også hatt et joint venture-samarbeid om akselproduksjon.

I fjor kjøpte også Daimler seg inn i selskapet og kontrollerer i dag 11 prosent av aksjene. Denne eierandelen ønsker de å øke.

I dag gikk nemlig Daimlers lastebildirektør, Andreas Renschler, ut og fortalte at de ønsker å øke eierandelen kontinuerlig de neste 10-15 år.

Les også: Ukjent aktør med ny modell

Les også: Scania satser østover

Les også: Russisk lastebilimport opp 17%