Dette er "Nordic Edition"

Like sikkert som at det går mot en ny lastebilmodell, så kommer det en spesialversjon av den utgående modellen. Vi har sett det hos nær sagt alle lastebilleverandørene – å sørge for en eller annen ”Edition-utgave” av utgående modell. For når man vel har annonsert at en ny modell er like rundt hjørnet, ja da stopper en del av salget av dagens modeller opp.

Konseptmodellen "Nordic Edition" skal friste DAF-kundene i Norge.

Konseptmodellen "Nordic Edition" skal friste DAF-kundene i Norge.

Publisert Oppdatert
Sjåførjakke utenom det vanlige.

Sjåførjakke utenom det vanlige.

I tillegg til alt snacks med bilen, får kundene også en egen I-Pad i spesialdesignet skinnomslag.

I tillegg til alt snacks med bilen, får kundene også en egen I-Pad i spesialdesignet skinnomslag.

Det vil si de store transportselskapene er sjelden like kåte på å anskaffe seg det nyeste av det nye hele tiden, men de mindre transportbedriftene og få- og enbilseierne venter gjerne med kontraktskriving til de kan få den nye modellen. Derfor gjelder det å komme med noen spesialversjoner. Dere husker sikkert Volvo F-serien som kom i en Lillehammer-utgave i forbindelse med OL i 1994, samme året som FHene begynte å rulle ut fra fabrikken i Göteborg. Og Volvo har gjort det igjen nå, i påvent av nye FH.

Derimot er det noe mer uvanlig å oppleve at nederlandske DAF gjør det. Det vil si; den norske importøren vel og merke. For i høst ble jo hele lastebilverden overrasket da nye DAF XF ble lansert på IAA i Hannover, og i løpet av inneværende år begynner den nye modellen å rulle ut av samlebåndet, utelukkende som Euro6-versjon. Men i mellomtiden skal det fortsatt selges DAF, derfor kommer DAF Norge nå med en konseptmodell.

Bilen er basert på 6x2 trekkvognen XF105.510FTS og i følge en pressemelding fra DAF lover de at aldri før har kundene fått så mye trekkvogn til en så hyggelig pris.

Super Space Cab

Konseptet som presenteres er" XF105 Nordic Edition" - en trekkvogn hvor man naturligvis har benyttet Super Space Cab førerhuset og i tillegg utstyrt bilen ekstra godt. Her snakker vi om 510 hesters motor, AS-Tronic automatisert gearkasse, pluss retarder. Førerhuset er blant annet utstyrt med mikrobølgeovn, kaffetrakter, kjøleskap, spesialisolasjon for selv den mest ekstreme nordiske vinterkulde, dieselvarmer, klimaanlegg, luksus førerstol for å nevne noe. Med på kjøpet får kunden også en I-Pad fullastet med DAF info og innbundet i spesialdesignet skinnomslag.

Vikingmotiv

Utvendig skiller Nordic Edition seg gjennom et pent og funksjonelt påbygg med sideskjørt, verktøyskap, nydesignet lysbjelke bak og lakkering, som sammen med det i øyenfallende vikingmotivet på førerhuset gjør at bilen skiller seg fra mengden. Og når det gjelder den mer eller mindre obligatoriske "sjåførjakka" har man gått et skritt lenger enn det normale og utstyrer alle sjåfører med en spesialdesignet skinnjakke med Nordic Edition-logo.

Konseptbilen lagerføres i fargene sort og hvitt men kan på bestilling leveres i alle farger etter kundens ønske. Prislappen er satt fast til 899.990:- + mva. og når det gjelder serviceavtaler er det regnet med fineste mulige penn, i følge pressemeldingen. Så gjenstår det å se om "Nordic Edition" blir en salgssuksess. Vi synes i hvert fall det hele ser veldig gjennomført ut.

Konseptmodellen "Nordic Edition" skal friste DAF-kundene i Norge.

Konseptmodellen "Nordic Edition" skal friste DAF-kundene i Norge.