Dette skal tas opp!

Stortingsrepresentant oppgitt over bremseproblematikk.

Ingebjørg Amanda Godskesen (Frp) sitter i Transport- og kommunikasjonskomiteen

Ingebjørg Amanda Godskesen (Frp) sitter i Transport- og kommunikasjonskomiteen

Publisert Oppdatert

På samlingen i forbindelse med feil ved rulleprøverne stilte det ikke bare lastebilfolk. Også en stortingsrepresentant var på plass. Ingebjørg Amanda Godskesen (Frp) sitter i Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget og var tydelig oppgitt over det hun fikk høre.

Les også: Trafikkfarlige bremsekontroller

- Hvorfor i all verden har det gått så lang tid uten at noen ansvarlige har tatt tak i problemene med bremsetestene? Slik jeg ser det handler det både om trafikksikkerhet, men også rettsikkerhet. Her kan jo lastebileiere ha blitt påført store summer i unødvendige reparasjoner, samtidig kan jo trafikkfarlige kjøretøyer ferdes på veiene uten engang at sjåføren vet om det, sier hun til tungt.

Vi spør henne hva hun kommer til å gjøre videre med saken. Da forteller hun at hun ønsker at de som står bak Kombimatic-løsningen, samt representanter fra de berørte lastebileierne kommer til Stortinget og informerer politikerne om problemene der. Blant annet er det snakk om et møte med Transport- og kommunikasjonskomiteen.

- Jeg kommer også til å stille spørsmål om bremseprøvene til Samferdselsministeren. Ellers er det jo rart at det ikke skal være positivt at noen finner opp en teknisk løsning som kan hjelpe på trafikksikkerheten. Dette engasjerer meg virkelig, avslutter Ingebjørg Amanda Godskesen.