DHL-guiden 2010

DHL har for tredje år på rad testet over 100 veikroer over hele landet. Spisestedene har blitt vurdert utifra sunnhet og kvalitet, og resultatene er samlet i DHL-guiden 2010.

Publisert Oppdatert

I følge en pressemelding fra DHL Express, jobber de for et sunnere og bedre kosthold for sjåførene. Derfor har DHL for tredje år på rad testet over 100 veikroer over hele landet. Spisestedene har blitt vurdert ut i fra sunnhet og kvalitet, og resultatene er samlet i DHL-guiden 2010.

- Våre sjåfører lever nærmest på landeveien og DHL Express ønsker at de skal ha det best mulig på jobb. Forskning viser også at uopplagte sjåfører, som følge av usunn mat, kan utgjøre en direkte trafikkrisiko. Vi er stolte av å presentere en guide som kan lede både yrkessjåfører og vanlige bilister til et sunnere kosthold, sier kommunikasjonsdirektør i DHL Express, Gurli Høeg Ulverud.

 Sunnhet på veiene

 DHL-guiden er utgitt av DHL Express, med støtte fra Sergel. Det er ernæringsstudenter fra Universitetet i Oslo som sammen med DHL-ansatte har gjennomført testene. Fokuset deres har vært smak, kvalitet og sunnhet.

- Vi har vurdert spisestedene etter mange kriterier, herunder hvordan maten tilbredes og balansen mellom de ulike næringsstoffene. Vi har lagt vekt på hva slags olje som brukes ved tilberedelsen og veikroene har fått ekstrapoeng hvis det er mulig å bytte ut usunn pommes frites med sunnere poteter eller salater. Veikroenes lokaler, parkeringsmuligheter og fasilitetene generelt er også vurdert, sier Ingrid Oldertrøen, Marstergradsstudent i Ernæring ved UIO.

 Totalt er nærmere 100 veikroer over hele Norge testet. Fokuset har vært på de store hovedfartsårene, E6 fra Strømstad til Trondheim, kyststrekningen Oslo-Kristiansand-Stavanger, RV 7 og E16 fra Oslo til Bergen, samt utvalgte kroer i Nord-Norge. Nytt av året er guiden også har testet strekningen Trondheim-Bodø.

 - Dette er tredje år på rad vi utgir guiden, og det gledelige er av standarden på norske veikroer blir bedre og bedre.  Dessverre er det fortsatt mange steder som bare serverer dressingrike hamburgere, fete pølser og mengder pommes frites. Vi håper likevel at DHL-guiden kan være til inspirasjon for dem som ikke nådde helt opp i år, slik at de satser mer på grønt og sunne alternativer. Vi kommer tilbake og tester neste år, avslutter Ulverud.

 

Marche Storebaug like sør for Moss kåret til Norges beste veikro. Sjekk den fullstendige listen under.

Guiden kan lastes ned på www.dhlguiden.no

Rangeringen

DHL-guiden benytter samme rangering som den velrenommerte Michelin-guiden. Det vil si at veikroene som blir omtalt får én, to eller tre stjerner.

Tre stjerner

Den perfekte veikro. Her er menyen bred, samtidig som sunnhet og gode råvarer står i fokus. Hyggelig personale og god hygiene.

To stjerner

Også her får du et meget sunt og bra måltid. Likevel er ikke kvaliteten like bra som i kategorien over.

En stjerne

Disse stedene er så absolutt verdt å stoppe på, og du får de fleste krav til et måltid oppfylt. Men her er det flere faktorer som trekker ned, og stedet når derfor ikke helt opp.

Ingen stjerne

DHL-guiden skal profilere sunnhet langs norske veier. Kroene som ikke får stjerne tilfredsstiller dessverre ikke våre strenge krav til matkvalitet og sunnhet.

Regionsvinnerne:

Norges beste veikro, og vinner på strekningen Oslo - Svinesund:

*** Marché Rygge Vest, Storebaug ved Rygge, Moss

 

Vinner strekningen Oslo - Bergen via E 16:

*** By the Way, Nes i Ådal

 

Vinner strekningen Oslo - Bergen via RV7:

*** Mathuset Fossegrimen, Best Western Hotell, Sentrumsvegen 130, Gol

 

Vinner strekningen Oslo - Ørje:

*** Ditt Gjestehus, Trøgstadveien 4-6, Mysen

 

Vinner strekningen Oslo - Kristiansand - Stavanger:

*** Furulund Kro, Stokke Ravei 158, Stokke

 

Vinner strekningen Oslo - Trondheim:

*** By the Way Lillehammer, Korgvegen 37, Lillehammer

(Hvorfor man ikke har testet spisemulighetene via RV3 Østerdalen er underlig. Svært mange transportører velger jo denne veien til og fra Trondheim)

 

Vinner strekningen Trondheim - Bodø:

*** Nordnes Kro, Saltdalselva ved E6, Saltdal

 

Vinner i Troms:

** Bios Café, Storslett