DHL nedbemanner

DHL Express reduserer mannskapet i Norge med 81 medarbeidere. Dette er en del av en større omstrukturering som nå pågår i den norske delen av det globale DHL Konsernet. Dette rammer først og fremst terminalansatte ved terminalene i Oslo, Trondheim, Molde, Ålesund, Bergen Stavanger, Kristiansand og Larvik. Selskapet jobber nå med mulig omplassering i DHL-Systemet- alternativt sluttpakke for de som ikke får tilbud om ny jobb.

Publisert Oppdatert

En vesentlig grunn til reduksjonen er manglende lønnsomhet gjennom flere år og som en direkte følge av at selskapet endrer strategi som igjen setter global ekspressfrakt i fokus som kjerneområde. De endringene som nå gjennomføres i Norge er allerede gjort i flere andre land. Vi husker sikkert den omfattende slankeprosessen i USA for en tid tilbake da DHL solgte hele sin nasjonale virksomhet. I Norge er de imidlertid "heldige" - de får beholde sin egen innlandsvirksomhet.

Endringene i DHL Express berører imidlertid ikke virksomheten i DHL Freight, som er DHLs biltransportør med omfattende intereuropeiske trafikker. DHL Freight driver innen segmentene fullaster og dellaster uten vektbegrensninger.