Dobler dansk messe

Transportutstillingen Vestfyn Trækker, som i år finner sted i helgen fra den 28. til 30. mai, må sies å være en suksesshistorie. Hver gang arrangementet har vært avholdt, har både standareal, besøkstall og antall utstillere vokst.

Publisert Oppdatert

I februar meldte man at alle stand på messen var utsolgt - for noen få uker senere å annonsere at den med ett slag var blitt utvidet til mer enn dobbelt størrelse. Slik forventer man hos arrangøren VBG Group Sales A/S, som er det danske salgsselskapet i VBG konsernet, at man i år får flere besøkende enn noensinne tidligere.

- På en utendørsmesse er været selvfølgelig avgjørende for tilstrømningen av besøkende. Vi kan ikke love bedre vær enn vanlig, men til gjengjeld kan vi i år love mer å se på enn noensinne tidligere. Fordi vi både har forlenget messen med én dag og forbedret markedsføringen vår, sier Per Mikkelsen, direktør for VBG i Danmark.

I fjor kunne han ønske rundt 4.500 gjester velkommen til utstillingsarealet, som ligger tett ved motorvei E20 i Ejby, på øyen Fyn midt i Danmark.

Mer å se på

Arealet er i år utvidet fra 22.000 til 50.000 m2, og antallet utstillere er steget til rundt 90. På messen vil man kunne oppleve alle viktige lastebilmerker, som i likhet med utstillerlisten teller mange påbyggere og forhandlere av tilhørende materialer. Dessuten deltar en rekke tilbydere av periferiytelser, samt flere av bransjens organisasjoner og medier.

- De forskjellige bilmerkene, påbyggerne og andre leverandører til bransjen har ikke ligget på latsiden. Siden vi avholdt messen i 2009, har de arbeidet med massevis av spennende produktnyheter og smarte tekniske løsninger, som mange lastebilsjåfører hittil kun har sett i bladene. Nå blir det altså mulig å oppleve dem på nært hold og kanskje få et godt tilbud, sier Per Mikkelsen.

VBG er mest kjent for å produsere koblingsutstyr, forskjellige knipetakløsninger og kjettinger til transportbransjen. Sortimentet omfatter merkene VBG, Ringfeder, OnSpot, Armaton, Edscha og Sesam. I følge Per Mikkelsen opplever konsernet at det er et stort behov i bransjen for å vise frem nye produkter og bygge bro mellom lastebilsjåførene og deres leverandører.

Messen pleier egentlig å gå av stabelen annethvert år, men i følge en pressemelding har de blitt oppfordret til å fylle tomrommet etter den store transportmessen i Herning, som ikke har vært avholdt siden 2007. Men det er jo egentlig ikke noe tomrom på messefronten. Danske Lastbil Magasinet skal jo arrangere TRANSPORTmessen på Vandel Flyveplads i sommer. En messe på et areal fire ganger så stort som det Vestfyn Trækker kan skilte med.

Mange nordmenn liker å ta seg en messetur til Danmark. I år kan de altså velge mellom Vestfyn Trækker siste helga i mai, eller TRANSPORTmessen på Vandel Flyveplads 18. til 20. juni. Det er deilig å være norsk i Danmark!