Dobler omsetningen

Publisert Oppdatert

Sømnabedriften Truck Tek AS satte ny omsetningsrekord i fjor.

Kran- og hydraulikkbedriften omsatte for nærmere 12,3 millioner kroner i 2008, en økning på cirka 1,1 millioner kroner i forhold til fjoråret. Årsresultatet er litt svekket, fra 983.000 i 2007 til 954.000 i 2008.

- Vi er veldig fornøyd. Vi øker jevnt og trutt hele veien, sier en fornøyd daglig leder, Thaya Arumairasa til tungt.no.

Sømnabedriften kom også inn på Dagens Næringsliv og Dun Bradstreet sin liste over norske gasellebedrifter i 2008, som en av 193 andre bedrifter i Nordland. Utmerkelsen gis til bedrifter som blant annet har greid å doble omsetningen de siste fire årene.

- Hvilken betydning tror du dette har hatt forn utviklingen deres?

- Det er klart at oppmerksomheten kan ha hatt betydning, mern vi er en liten bedrift som arbeider jevnt og trutt i vår nisje, og tror nok at det er måten å gjøre det på.

- Vi har tenkt langsiktig, og styrker kompetansen vår hele tiden. Vi har nå begynt å se resultatene av investeringer vi har gjort i tidligere år, sier Arumairasa.

Store planer

Og sømnaværingene ser lyst på framtiden.

- Hittil i år ligger vi på samme budsjett som i fjor, og vi skal investere ytterligere i bedriften for å bli mer konkurransedyktige. Vi har også fisjonert selskapet til et driftsselskap og et eiendoms- og investeringsselskap. Vi har også planer om å få til et konsern i framtiden, sier Truck Tek-sjefen.

- Vi er store optimister Vi ser bare framover, ikke bakover, slår Arumairasa fast.

HIAB-røtter

Truck Tek AS (TT) holder til i Vik i Helgeland og har pr. idag sju ansatte. Firmaet ble etablert i 1988 av gründeren Louis Ulvær. Ulvær hadde tidligere vært importør av HIAB, verdens mest solgte hydrauliske kran, med base i Vestfold. Han satset etter hvert på renovasjon og videresalg av hydrauliske trucker - derav firmanavnet.

Etterhvert ble virksomheten lagt om, og siden 1990 har hydrauliske kraner vært TTs hovedgeskjeft. Det første leddet i navnet kan således sies å være noe misvisende, men gir dog informasjon om firmaets historie.