Dødsulykker, velt og glatte veier

Fredag formiddag begynner med flere tragiske ulykker på glatte veier.

Publisert Oppdatert

Den mest alvorlige er en dødsulykke med vogntog ved E136 i Romsdal.

Mannen var passasjer i vogntoget, som kjørte av veien ved Marstein noen kilometer sør for Åndalsnes. Sjåføren kom seg ut av førerhuset ved egen hjelp, opplyser politiet. Vogntoget er norsk, og passasjeren kom fra Østlandet.

- Sjåføren er brakt til sykehuset i Molde med lettere skader. Passasjeren ble erklært død omkring klokka 9.15. Det rapporteres om ekstremt glatt vei i området. Veien mellom Åndalsnes og Dombås kommer fortsatt til å være stengt på grunn av ulykken, ifølge NTB.

I Herøy er en mann i 60-årene død etter en kollisjon mellom en personbil og en søppelbil. Der er også en mor og barn sendt til sykehuset i Ålesund med ambulansehelikopter.

I Møre og Romsdal var det fredag morgen seks ulykker på morgenkvisten. Flere personer ble sendt til legevakt og sykehus. Skadeomfanget i alle ulykkene er foreløpig ikke kjent.

Det har vært glatt på mange veistrekninger i dag etter væromslag med fallende temperatur torsdag kveld.

Også i Gausdal gikk det galt da ei mobilkran på 55 tonn la seg overende litt før kl 10 i dag. Føreren av krana kom seg uskadd fra veltet. Veltet skjedde på en sideveg til rv 255 like ved skiltet til Follebu.

Mens det i Bergen er for glatt for bussene. De står i skrivende stund ved Lønborglien. De kom seg opp, men kunne ikke kjøre ned grunnet glatte veier, melder BA på morgenkvisten.

La oss håpe dette setter punktum for en forferdelig trist fredag morgen i trafikken.