Dømt for bildrap – fare for gjentakelse

Robert Lønsethagen fra Molde ble dømt for uaktsomt bildrap. Nå krever politiet at han må avgi DNA til politiets register. Bakgrunnen er blant annet fare for gjentakelse.

Robert Lønsethagen

Robert Lønsethagen

Publisert Oppdatert

Robert Løsethagen ble dømt til fengsel i 90 dager, tre års tap av førerrett i tillegg til erstatning til de pårørende, etter at vogntoget han kjørte traff en syklist som falt ut i veibanen idet han skulle passere, og som døde av skadene.

Les også: Dømt til tre år uten arbeid

Tiden etter ulykken og rettsaken har vært svært tøff for moldenseren.

- Jeg forstår ikke at de kan gjøre dette. Det eneste dette fører med seg er at jeg føler stempelet som drapsmann enda tyngre, sier Robert til tungt.no.

Les også: Tiltalt, frikjent, men dømt igjen

I brevet han fikk for noen dager siden, går det frem at siden han er dømt i henhold til § 239 og dette er en overtredelse som medfører frihetsstraff, skal DNA registreres i identitetsregisteret hos politiet. Like fullt er det aktor fra dengang saken var oppe i tingretten, som har begjært at Robert skal avgi DNA-prøve.

Ingen av de andre sjåførene som er dømt for samme forhold, og som vi har snakket med, har hørt noe om å avgi DNA.

- Jeg skjønner godt de som ikke orker mer, sier Robert. Han er for tiden sykemeldt på grunn av dommen.

Både han og de andre sjåførene i samme situasjon er skuffet over hvor lite som blir gjort for å ta tak i det de føler er en uholdbar situasjon for norske yrkessjåfører. - Vi føler oss glemt, sier Robert Lønsethagen.

Les også: - Ikke glem oss

Les også: Uaktsomt drap? Svar på tiltale!

Les også: Støttegruppa aksjonerer tirsdag

Les også: Sjåfører skal slippe draps-stempel