E18-aksjon blir modell for flere

Aksjonsgruppa for sikrere E18 gjennom Telemark, deres aksjoner og resultater er landskjent. Nå vil flere ha hjelp av Vidar Tellefsen for å danne regionale aksjonsgrupper.

Publisert Oppdatert

Siden aksjonsgruppa startet opp sitt arbeid for tre år siden, har medlemmene med Vidar Tellefsen i spissen nådd helt inn og deltatt i møter i de indre gemakker hos Statens vegvesen der planleggingen pågår. En av årsakene til det er at aksjonsgruppa er ryddig og gjøre ikke noe ulovlig.

John Sigurd Nygard er bussjåfør og bor i Arna utenfor Bergen. Han er en av de som har kontaktet Vidar Tellefsen for å undersøke hva som kan gjøres for at aksjonsgruppa i Bamble kan få avleggere i resten av landet.

- Jeg er med i sjåførgrupper som er opptatt av yrkessjåfører og deres arbeidsforhold langs veien. Vi vet hvor de farligste veistrekningen er og ønsker å sette fokus på disse her på Vestlandet.

- Har dere startet med å få en slik aksjonsgruppe?

- Ikke ennå, men det er flere av oss som ønsker seg en sterk aksjonsgruppe som blir hørt. Derfor har vi snakket med Vidar Tellefsen som kan dette, sier han til TA.

Vidar Tellefsen sier at det er en stor bevegelse i gang for å danne regionale aksjonsgrupper i tillegg til mindre små. Det kommer nå henvendelse fra lokale sjøfører som har lest om våre resultater og vil ha hjelp til å dra igang tilsvarende aksjonsgrupper.