Eek Transport solgt

PostNord har inngått avtale med Eek Holdning om å kjøpe Eek Transport AS og Mereco Transport AS.

Eek Transport har mange kunder innen VVS- og bilreservedelsbransjen.?

Eek Transport har mange kunder innen VVS- og bilreservedelsbransjen.?

Publisert Oppdatert

PostNord er det nye konsernnavnet av fusjonen mellom svenske Posten og Post Danmark , og de eier også Tollpost Globe i Norge. Ny styreleder for de to selskapene blir administrerende direktør i Tollpost Globe, Robin Olsen.

Morten Eek fortsetter som administrerende direktør for Eek Transport og Arild Refsland som leder av Mereco transport.

- Vi som selgere kom til at dette vil styrke og sikre arbeidsplassene i begge selskap ved å få inn større finansielle muskler i et stadig tøffere marked.

Det har vært en vanskelig beslutning, men vi er trygge på at dette også er en god løsning for alle våre kunder. Kundene skal fortsatt betjenes i god Eek ånd, forteller Morten Eek i en kommentar.

Det er bestandig litt vemodig når gamle, ærverdige norske transportselskaper blir borte. I fjor fikk Eek Transport prisen som årets transportbedrift av NLF og bedriften har offte vært omtalt både i TransportMagasinet og her på tungt.no.

Les også: Eek utvider på Berger

Les også: Samarbeider og dekker hele Norge

Eek Transport ble etablert i 1973, og i 1992 ble bedriften et familieeid aksjeselskap. Nå har altså familien solgt 100% av sine aksjer i Eek Transport og sine 70% i Mereco Transport i Sandnes.

Arild Refsland som eide de siste 30 % i Mereco transport har også valgt å selge sin aksjepost.

- Det som nå skjer, kommer ikke til å sette noen arbeidsplasser i fare. Med PostNord som eier skal vi kunne klare å utrette enda mer enn vi har gjort til nå. Vi kommer til å sørge for god kommunikasjon med de ansatte og kunder etter hvert som samarbeidet med PostNord Logistik og Tollpost Globe utvikler seg, sier Andreas Faye, styreleder i Eek Holding AS.

Transaksjonen skal nå oversendes konkurransemyndighetene i Norge for vurdering.

Les også: Eek Transport ekspanderer

Les også: Eek med ny terminal