23948sdkhjf

Elmia Lastbil 2012 åpner onsdag

Verdenspremiere på Mercedes Benz Antos, avsløring fra Volvo, Nordic Trophy og Nordenpremiere på Iveco Stralis Highway er blant "høydarna" på årets messe i Jönköping.

Onsdag morgen går startskuddet for Nordens største lastebilmesse. Frem til lørdag er det dermed fest i Jönköping for alle lastebilinteresserte. TransportMagasinet vil naturligvis være tilstede, men allerede nå vet vi litt om hva som vises på messen som også besøkes av horder av nordmenn.

Ikke mindre enn 430 utstillere samles de fire dagene lastebilenes Mekka eksisterer på Elmia. Både når det gjelder omfang og antall utstillere er dette rekord i løpet av de 17 (!) gangene messen har vært avholdt.

Men litt om nyhetene, altså:

Verdensdebut

Mercedes Benz viser Antos for første gang. Det er egentlig bemerkelsesverdig at denne bilen har sin verdensdebut på Elmia, og ikke på IAA-messen som arrangeres i september, men det kan skyldes både det at Mercedes vil få en sterkere fot innenfor i Sverige, eller at f.eks Volvo kommer med sin FH i september og at Mercedes dermed vil være litt i forkant og få sin fortjente oppmerksomhet- selv om Antos riktignok er en distribusjonsbil i motsetning til nye FH.

Uansett - Antos er den første bilen for tung distribusjon som har Euro 6 og Powershift 3 gearkasse som standard. Antos kommer i salg fra i høst med motoreffekt fra 280-510 hester. Mye er tilrettelagt for distribusjonssjåføren i hytta som finnes både som standard og i lenger utgave.

Les mer om Antos her.

Nordenspremiere

Dessuten vil det bli Nordenpremiere for Iveco Stralis Highway. Det er nøyaktig 30 år etter at Iveco først etablerte seg i Sverige. Dermed passer det bra å feire dette med å vise langtransportbilen for publikum for første gang.

Les mer om Stralis Highway her.

Vi vet også at svenske-finalen av Scanias Young European Truck Driver vil gå av stabelen en knapp uke etter at vår norske finale ble avgjort i Bergen.

Hva viser Volvo?

I tillegg knytter det seg stor spenning til hva Volvo vil avsløre. I presseinvitasjonen står det at Volvo innleder messen med en pressekonferanse som "blant annet inneholder en banebrytende teknisk nyhet som forbedrer livet på veien." Vi tror det er uavhengig fjæring, som vil bli brukt på den nye FH-serien. Svært mange har forøvrig fått med seg vår avsløring av den nye FH´en etter at bilen har gått maskert over lang tid.

Som en kuriositet kan vi også "avsløre" at FH-filmen som nå vises overalt ble innspilt i Kroatia så tidlig som i april 2011 - altså for snart halvannet år siden.

Les mer om nye FH her.

Nordic Trophy

I tillegg er det naturligvis Nordic Trophy - for 33. gang - på lørdag. 150 biler fra tolv land skal kjempe om tittelen. Fjorårets vinner, den trivelige finnen Mika Auvinen, stiller i år med en nybygd bulkbil, en Mercedes Benz Acros kalt XTAR. Vi tror han får stor konkurranse i år.

Les også: Auvinen igjen!

Messen holder åpent mellom 09.00-17.00 hver dag og vi kommer naturligvis tilbake med nyheter fortløpende.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078