Engasjerende landsmøte

- Når vi fra norden forteller om vår velferdsstat, tror andre internasjonale representanter at vi bløffer! Avtroppende leder Per Østvold tok for seg økonomisk krise og velferd i sin tale på landsmøtet søndag.

Per Øsvold

Per Øsvold

Publisert Oppdatert

- Når vi forteller om fagbevegelsens store innflytelse i samfunnet, kan de nesten ikke tro oss. Av og til må vi minne oss selv på at vi lever i en veldig privilegert del av verden, sa Østvold. I Norge er det et sosialt sikkerhetsnett som fanger opp de av oss som mister arbeid og inntekt. Det er viktig å huske dette, sa han i talen.

Like etter fortalte ETFs generalsekretær Eduardo Chagas at den økonomiske krisen vil følges av et systematisk angrep på fagbevegelsen.

- Hele den europeiske, sosiale modellen er truet, i takt med at arbeidsgiverne gradvis trekker seg unna det historiske kompromisset som er basis for den sosiale modellen. Krisa er den forutsigbare effekten av 30 år med nyliberalisme. Dereguleringen av økonomien, privatiseringen av offentlige tjenester og omfordelingen av velstand fra fattige til rike har alt sammen bidratt til å skape den nåværende krisa, formante Chagas.

Landsmøtet kan du følge på sidene til Norsk Transportarbeiderforbund.