23948sdkhjf

13 Cruisers:: Et lite stykke Amerika

Siste helgen i august lignet Tretten i Gudbrandsdalen mest på en amerikansk landsby.

Et stort antall US trucks, amcars og amerikanske motorsykler inntok stedet som ligger tre mil nord for Lillehammer. Det var i år syvende gang 13 Cruisers inviterte til 13 Treffet. Som vanlig ble arrangementet lagt til Cadillac Diner. Bygget som i mange år var en bensinstasjon, er vel bortimot det nærmeste vi kommer en amerikansk kafé her i Norge. Neonlys, rødt skinn, bilder av Elvis og Marilyn Monroe og en rekke amerikanske effekter. Noen bedre ramme rundt et treff for nordmenn med interesse for amerikanske kjøretøy finnes knapt her hjemme.

Konvoi

Fredag var det som vanlig konvoi fra Lillehammer, via Gausdal og ned til Tretten. Over 40 US trucks, mange amcars og et tjuetalls motorsykler møtte opp på plassen hos Gausdal Landhandleri rett nord for Lillehammer sentrum. Klokken tjueen gikk starten for den lengste konvoien på de årene 13 Cruisers har arrangert treffet.

Langs hele veien hadde mange skuelystne tatt plass for å se på kjøretøyene.

Samme tid og samme sted

Lørdag spilte The Ton Up Gang og Highway Connection, og det var mange hundre personer som hygget seg med musikk, dans, mat, drikke og sosialt samvær.

Det går rykter om at det blir 13 Treff neste år også, så det er bare å sette av siste helgen i august. Da blir det på ny amerikansk helg på Tretten.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063