Et liv blant stjerner

Bjørn Osmundsen i Arendal har en lang historie bak seg som Mercedesforhandler. I en alder av 68 jobber han fortsatt lange dager for å yte kundene service. Med seg på laget har han blant andre broren Tore, som tar seg av salget.

Publisert Oppdatert

Det er "business as usual" i lokalene på Stoa. Tore sitter på nabokontoret og prøver å selge bil, mens Bjørn tar seg av den daglige driften.

Slik har han hatt det siden han startet opp som forhandler for Bertel O. Steen i 1982.

- Før den tid drev vi med salg av DAF lastebiler og busser og vi har bare holdt oss til nyttekjøretøyer siden. DAF begynte vi å selge allerede i 1975, men jeg startet vel med å drive for meg selv allerede i 1968, forteller Bjørn mens han regner seg bakover i tid.

Vi snakker altså 42 år med tunge kjøretøy. I 2008 ble Bjørn Osmundsen as kåret til årets forhandler av Bertel O. Steen.

Tilbake i 68 gikk unge lovende Osmundsen i gang med eget verksted og service for Fiat og Scania i Arendal.

- Det har vært tungbil hele tiden. Vi begynte i det små, men vi har jo vokst litt etter hvert. I 1988 flyttet vi inn i disse lokalene, sier han og viser oss anlegget med verksted, karosseri, kontorer og salgsutstilling.

Antallet ansatte har lagt rundt 20 stabile medarbeidere i de fleste av disse årene og kundegrunnlaget finner de stort sett innenfor rammene av Aust-Agder fylke.

De enkeltstående kundene finner han helst i varebilmarkedet i dag. For lastebil og buss er det litt andre mekanismer som slår inn. Salg av buss og lastebil er egentlig to forskjellige verdener.

- Vi merker at det blir mindre enbilseiere på lastebilsiden. For oss som skal selge er nok det mer en ulempe fordi mye av dette salget nå er regulert av rammeavtaler og store innkjøp. Det er ikke bestandig like lett å takle.

Som 68-åring er det ikke unormalt å trappe ned arbeidslivet og heller nyte pensjonisttilværelsen. Bjørn Osmundsen er ikke helt der enda, men han har begynt å forberede seg.

- Jeg har en plan om å prøve å trappe litt ned i løpet av dette året, i hvert fall. Det er ikke så lett, men jeg har heldigvis mange gode medarbeidere her i tillegg til deler av familien på salg, regnskap og teknisk. Det er litt lettere når jeg har familie i slike nøkkelroller, mener han. Tross alt er det livsverket hans dette handler om.

Bildet viser Bjørn (t.v.) og Tore Osmundsen.