Et slagkraftig par

NLF sitt oppkjøp i Transportkompetanse Haugesund ble offentliggjort på NLFs landsmøte i midten av juni. Vi har sjekket ut planene videre.

Tre fornøyde karer etter avtalesignering 13. juni på NLFs landsmøte. Fra venstre adm. direktør i NLF, Geir A. Mo, daglig leder i TKH, Svein Ove Vetrhus og forbundsleder i NLF, Per Madsen.
Tre fornøyde karer etter avtalesignering 13. juni på NLFs landsmøte. Fra venstre adm. direktør i NLF, Geir A. Mo, daglig leder i TKH, Svein Ove Vetrhus og forbundsleder i NLF, Per Madsen. Foto: Foto: NLF/Stig Odenrud
Publisert Oppdatert

Ifølge daglig leder i Transportkompetanse (TKH), Svein Ove Vetrhus, representerer avtalen slutten på en lang prosess, etter at NLF banket på døren med ønske om å knytte til seg kompetansen vestlandsfirmaet hadde å tilby.

- Jeg har stor tro på dette samarbeidet, sier han og mener bransjen trenger den slagkraften lastebileierforbundet og landets ledende bedrift innen transportkompetanse i fellesskap kan stå for.

- Forbundet innså at det ble komplisert for dem å utvikle denne type kompetanse i eget hus og ønsket å knytte seg nærmere oss som allerede innehar kompetansen de var på jakt etter. Det viktigste for begge parter er å stå samlet mot den konkurransen vi vet kommer. Sammen står vi sterkere i et krevende miljø, mener Vetrhus.

Tanken er at NLF nå kan prioritere sitt politiske arbeid og i tillegg få drahjelp av kunnskapen TKH har opparbeidet seg i dette arbeidet.

- Målet er å utvikle gode og effektive løsninger for norske transportbedrifter, og gjøre dem bedre i alle ledd. Det gjelder både anbudsdokumenter og det som går på selve utføringen av jobben.

Vetrhus mener viktigheten av å være tilknyttet NLF stadig blir viktigere for norske transportbedrifter.

- NLF har endret seg voldsomt som organisasjon. De har også endret seg internt, noe som gjorde at vi følte det var rett å inngå samarbeid med dem nå. Vi deler mange av de langsiktige tankene. Deriblant at det blir viktigere og viktigere for transportbransjen å stå samlet.

Vetrhus er klar over at enkelte stusser ved at TKH drar med seg et tett samarbeid med Volvo inn i dette samarbeidet, men ser ikke det som problematisk.

- Volvo har lenge vært en kunde hos oss og står i dag for 10 prosent av omsetningen i TKH. Når det er sagt så har vi flere kunder som er større enn det, isolert sett. Volvo har vært en trygg og god aktør, men er fortsatt en kunde på lik linje med andre.

I forhold til samarbeidet med NLF er dette et tema som vi har diskutert oss gjennom, uten at noen har sett det som problematisk, sier Vetrhus.

Grunnen til at NLF har kjøpt seg inn i selskapet med 12,5 prosent begrunner han med et ønske om å få inn eiere i TKH som er proaktive. Eiere som vil bidra til å utvikle TKH videre.

- Vi er avhengige av et profesjonelt styre som vil takle de utfordringene bransjen står overfor. Det føler jeg vi har fått nå, avslutter Vetrhus.

Les også: NLF inn på eiersiden i Transportkompetanse Haugesund AS

Transportkompetanse Haugesund vil være en ledende kompetanseleverandør og samarbeidspartner ovenfor transportbransjen i Norge, forteller daglig leder Svein Ove Vetrhus.
Transportkompetanse Haugesund vil være en ledende kompetanseleverandør og samarbeidspartner ovenfor transportbransjen i Norge, forteller daglig leder Svein Ove Vetrhus.