Etterforskes for kartell og prisfiksing

Flere store europeiske lastebilprodusenter, inklusive Scania og Volvo mistenkes for å inngå i et priskartell.

Publisert Oppdatert

Det britiske myndighetsorganet Britains Office of Fair Trade (OFT) har denne uke gjort et raid hos tyske Daimler Mercedes-Benz sin underavdeling i Storbritannia. I den forbindelse er det blitt begjert informasjon fra Scania, Volvo, Renault, MAN og Iveco sine selskaper på de britiske øyer for en bred etterforsking rundt prissettingen av lastebiler.

Det OFT skal være ute etter er om det har forekommet et kartell, noe svenske Scania avviser for sin egen del. Etterforskningen handler om mistanker om samarbeid om prissetting på lastebiler mellom to eller flere britiske datterselskaper, i følge Financial Times. Dette er alvorlige anklager og selskap som blir funnet skyldige i dette må som regel betale store bøter i tillegg til anmeldelser mot direktørene i selskapene. Bøter i denne sammenhengen kan komme opp i 10% av selskapets årsinntekter og om noen blir dømt for noe slikt er det snakk om fengsel i flere år.

Daimlers hovedkontor i England har bekreftet at de på tirsdag ble fikk besøk av OFT og at en person har blitt arrestert på grunn av mistanke. Vedkommende har siden blitt løslatt mot kausjon. Datterselskapet til Volvo og Renault i Storbritannia bekrefter at de har fått henvendelse i form av brev fra det britiske OFT. I en pressemelding derfra heter det at de skal samarbeide fullt ut.