23948sdkhjf

EU-godkjent konvoi, band, en stygg pokal og samhold

- Jeg har en god følelse inne i meg akkurat nå, fortalte en sjåfør etter konvoien. Og T.I.A har ordnet fritak fra kjøre- og hviletiden i hele EU sammen med arrangøren. Det skjer mye på sjåførtreff i Østfold.

Det nærmet seg 90 biler på Råde idrettsplass da vi tok turen innom for å sjekke stemningen på lørdag ettermiddag. Det var som det pleier: Glade sjåfører og flotte biler skinte om kapp med solen som heldigvis kom opp utover dagen.

- Det er treff som dette vi lever på utover vinteren, forteller presseansvarlig hos arrangøren, Østfold Truckers Treff, Frank Bergvatn til tungt. Når snøen laver ned, det er mørkt og stress i jobb gjør at vi ikke kan møtes så ofte, er det godt å tenke på gleden og samholdet som faktisk er i bransjen, mener Bergvatn.

Og glede har det vært mye av denne helgen i Østfold. - Jeg har en god følelse inne i meg akkurat nå, fortalte en sjåfør da vi gikk runden på plassen. Sammen med 62 andre lastebiler hadde han vært med og overlevert 15.000 kroner til sykehuset Østfold og barneavdelingen.

- Men vi er lastebilsjåfører; vi kan ikke regne, fleiper Bergvatn. Det hadde nemlig kommet inn tre tusen kroner til, dermed blir summen totalt 18.000 kroner som skal benyttes til moro for barn på sykehus. Ikke dårlig.

Les også: Her ruller pengene inn til barneavdelingen

Over all forventing for nytt forbund

På plassen fant vi også det nye forbundet, Transport & Logistikk Forbundet. De har vært på veien en ukes tid med sin nye, flotte buss. - Vi har fått enorm respons allerede, forteller Svein Furøy. Ambisjonen om å nå 1000 medlemmer det føste året, ryker. På den positive måten. - Fortsetter dette tempoet, når vi 1000 medlemmer før ferien, tror han. Nå skal de være på østlandsområdet frem til Svinesund transportsenter åpnes den 20. juni. Bussen brukes til å stoppe på ulike plasser der næringen befinner seg. Furøy forteller at de ikke har fått en eneste negativ kommentar etter oppstarten. - Vi forventet litt motbør og spørsmål om det ville være nødvendig med nok et forbund, men responsen har vært enestående, forteller han.

EU-godkjent konvoi

En aldri så liten nyhet kom også frem på treffet. Østfold Truckers Treff har tidligere fått fritak fra kjøre- og hviletiden for å kjøre konvoien til sykehuset. Det har de fått denne gangen også - men denne gangen fra Bryssel. Og fritaket gjelder i hele EU. Det har de fått til i samarbeid med T.I.A som har hatt korrespondanse med Samferdselsdepartementet om saken.

Tidligere har nemlig fritaket fra Vegfirektoratet manglet formelt rettslig grunnlag. Derfor har Vegdirektoratet sendt saken til Europakommisjonen og ESA. De kunne på sin side finne to liknende arrangement, et i Nederland og et i Belgia, som fikk fritak. Derfor ble det søkt om tilsvarende tillatelse i denne saken. Det fikk de. For de spesielt interesserte kan vi fortelle at det er forordningens art 14 som er brukt. Der står det om «ekstraordinære omstendigheter» og vegdirektoratet har vurdert saken dithen at denne konvoien tilfredsstiller kravene. Riktignok må det søkes på nytt hver gang også for denne konvoien, og alle som er med på konvoien må naturligvis ta en utskrift etter konvoien og ha kvittering fra arrangøren med seg i bilen. Men allikevel - det kan også bane vei for tilsvarende konvoier senere.

Premieutdeling og stas

Ut over kvelden på lørdag kommer band og spiller opp. Det blir også premieutdelinger i en rekke kategorier. Selv likte vi kanskje den sorte, fæle lille pokalen best. Den går til den mest møkkete bilen. Heldigvis sto vi selv på gjesteparkeringen denne dagen. Mange trivelige fjes i Råde denne helgen, altså. Attpåtil på en idrettsplass.

Kanskje ikke så rart allikevel? Den beste sporten er tross alt transporten.

Les også: Damen som trodde lastebilsjåførene "demonstrerte for ett eller annet" skulle bare visst. Nå har nettopp 63 lastebiler kjørt konvoi og overbragt gave til barneavdelingen på sykehuset i Østfold. Video og tekst.

Les også: Inviterer til sjåførtreff

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093