23948sdkhjf

Euro 6-motorer får takstfritak i Bergen

Lastebilnæringen har jobbet hardt opp mot å få fritak for tunge kjøretøy ved midlertidige økte bompengetakster i Bergen. Nå er det i boks. Iallefall for Euro 6-folket.

Fredag kom meldingen om at Samferdselsdepartementet har åpnet opp for at Bergen kommune kan innføre fritak for enkelte tunge kjøretøyer.

I klartekst betyr dette lastebiler med Euro 6-motorer.

– Jeg er glad for at vi har fått denne ordningen på plass. Næringskjøretøyene har ikke de samme mulighetene som persontransporten til å velge alternative transportmidler eller reisetider. Samtidig ser vi at en stadig større andel av kjøretøyene som benyttes i næring har en teknologi som innebærer at de bidrar til lite lokal luftforurensing sammenlignet med lette kjøretøy, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Fritaksmuligheten vil altså gjelde for tunge kjøretøy med Euroklasse VI på dager med høy luftforurensing i Bergen. Fritaksordningen vil i første omgang være en refusjonsordning, ettersom det foreløpig ikke er teknisk tilrettelagt for å skille ut disse kjøretøyene i det elektroniske bompengesystemet.

Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune har myndighet til midlertidig å innføre femdoble bompengetakster på dager det er ventet lokal luftforurensning som overskrider grenseverdiene etter forurensingsforskriften med varighet på to dager eller mer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062