Europa-finale i helgen

I dag innleder 18 av Europas beste unge lastebilsjåfører kampen om seier i 2010-utgaven av Scania Young European Truck Driver.

Publisert Oppdatert

Seierherren vil bli kåret i en duell i presisjonskjøring mellom de tre beste på lørdag. Denne gangen er det for første gang en kvinnelig sjåfør blant gutta. 24-årige Sandra Zeller er Sveits sin representant.

Scania ønsker alle velkommen til å oppleve finalen i Södertälje. Konkurranseansvarlig, Mikael Person, regner med at så mange som mellom 5000-10000 besøkende om værgudene står dem bi.

Scania satser stort, med åpent hus mellom kl 11.00 og 15.30 på lørdag og direktesending av finalen på Scanias nettside, www.scania.com/se

Selve konkurransen gjennomføres med støtte av Europakommisjonen og IRU (International Road Transport Union), samt med Michelin som sponsor. Europafinalen i helgen sponses dessuten av Volkswagen Group Sverige.

Under finaledagene konkurrerer førerne i bl.a. økonomikjøring, lastesikring, kontroll før kjøring samt sikkerhetsmanøvrering.

- Dette er en konkurranse som setter førerne i sentrum og viser hvordan utøvelsen av yrket bidrar til samfunnsnytte, avslutter Mikael Person.

De 18 unge førerne har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser og er altså de beste av drøyt 10.000 deltakende.

Tungt vil naturligvis være tilstede og følge vår norske "helt", Stian Østby. Hvordan det hele gikk, og mer om konkurransen, kan du lese om i helgen her på tungt.

Les også: Norges beste sjåfør er kåret