Europas mest økonomiske

Norges finalist i Young European Truck Driver 2010 imponerte stort etter fredagens øvelser i Södertälje.

stian østby young european truckdriver norges beste sjåfør 2010

stian østby young european truckdriver norges beste sjåfør 2010

Publisert Oppdatert

Av 18 finalister fra hele Europa, imponerte Stian Østby (29) fra Nes både dommere og tilskuere under finalens første øvelser i Young European Truck Driver 2010. Han har deltatt som flere ganger i konkurransen tidligere, men denne gangen kom han altså i den Europeiske finalen og gjorde det svært godt.

Selv om ikke resultater og poengscore etter den første dagen er ble offentligjort, fikk tungt høre om den imponerende innsatsen til Stian. Fredagens fem øvelser bestod av teknisk sjekk, lastesikring og manøvrering med distribusjonsbil. Alle øvelsene ble mestret svært godt av tømmersjåføren og han lå blandt de tre beste hele veien.

Europas beste

På landeveiskjøringen derimot var han ikke bare blant de beste, han var den aller beste. Her har man målt forbruk i forhold til produktivitet. Allerede etter fredagens innsats kunne altså Norge krone seg med Europas mest økonomiske og fornuftige sjåfør!

Det ble derfor en svært spennende finaledag på lørdag hvor de beste konkurrerte mot de dårligste etter den første dagen.

Les om Stians innsats på lørdag her.

Les om svenkenes store overraskelse her .