Exit 84

Etter noen måneder med bensinstasjonsmat, finner flere og flere sjåfører nå veien til ”Kafé på en måde” i Lillesand, der tidligere Høvåg-drifter Geir Figenschau har etablert seg.

Publisert Oppdatert

Bare åpningstidene kommer opp på nivået myndighetene setter som krav, vil Statens vegvesen bidra med skikkelig skilting frem til kafeen, som ligger i bygget til Agder Mat. Svinger man av på avkjøring nummer 84, så er man der.

Egentlig er kafeen etablert i byggets kantine, og det virker litt som man må gjennom en liten labyrint av dører og trapper før man er der, men det er verdt turen, noe sjåførene vi pratet med bekreftet. Her er både mat og dusj.

Lillesand er perfekt plassert for dem som kjører Stavanger- Oslo, og middagspause her har vært etterlengtet helt siden E18 ble lagt om i fjor.

Med slakteri i kjelleren, mattilsynet i samme bygg og bør kvaliteten på maten ha de beste forutsetninger. Når Geir bestiller kjøtt, plasseres det i heisen og sendes til andre etasje. Kortreist mat, i ordets rette forstand.

Men dette er bare begynnelsen, skal vi tro Geir Figenschau.

Går det som han håper, er han og de ansatte installert i nytt bygg om et år. Vegg i vegg med dagens lokaler.

- Det blir ikke noe firkantet bygg. Vi skal ha det hjemmekoselig, og med muligheter for overnatting. Fortsatt vil catering og selskapslokaler være en del av vårt tilbud, sier han.

Om ikke det er nok, så planlegger Statens vegvesen 17 mål med lastebilparkering i tilknytning til kafeen, så kanskje ser vi konturene av Sørlandets Truckstop når vi skriver 2011?

Geir oppfordrer for øvrig gamle og nye kunder til å komme med navneforslag til den nye kafeen som forhåpentligvis står ferdig om et år.

Tungt.no lanserer herved sitt eget forslag. Det står i overskriften.

Bildet: Geir og Tove ønsker gamle og nye kunder velkommen til Lillesand.