Få konkrete tiltak satt igang - nå haster det!

I en stor undersøkelse NRK har gjort svarer halvparten av de 310 spurte kommunene at de ennå ikke har gjennomført noe konkret arbeid eller prosjekter etter at regjeringen bevilget 20 milliarder kroner i januar i år.

Publisert Oppdatert

På onsdag skrev vi om Albert Kr. Hæhre som frykter permitteringer grunnet sommel i det offentlige . I april og mai har det tradisjonelt vært full rulle på alle mannskaper og maskiner, men nå er det så mye sommel i planarbeidet for nye prosjekter fra offentlig side at det ser dårlig ut, sa Albert Hæhre.

Det kan late til at han har rett. Bare halvparten av norske kommuner har kommet i gang med konkrete tiltak mot den økonomiske krisen viser en undersøkelse NRK har gjennomført.

Nå raser Byggnæringens Landsforening (BNL) og ber kommunene bruke hasteprosedyre på byggeprosjekter så langt det er mulig. - BNL er redd vi står overfor unødvendige permitteringer og oppsigelser pga treg kommunal saksbehandling, sier adm.direktør Ketil Lyng. Dette advarte vi mot allerede i november og ba kommunene komme igang med planlegging nettopp for å unngå situasjonen vi nå er oppe i, fortsetter han.

Fikk 6,4 milliarder kroner

Kommunene fikk 6,4 milliarder kroner til vedlikehold og oppussing, og regjeringen forutsatte da at pengene skulle ha rask effekt på arbeidsmarkedet.

- Vi teppebomber hele landet med prosjekter i kommunene på samferdselssektoren, sa samferdselsminister Liv Signe Navarsete da.

Men siden den gang har over halvparten svart at ingen konkrete prosjekter er satt i gang.

I mellomtiden står mange ansatte med hendene i lomma og maskiner for milliardverdier står parkert. Det burde være unødvendig.