Færre drept i sommertrafikken

25 personer mistet livet i trafikken i juni og juli. Dette er langt færre enn i 2010 og 2011.

Publisert Oppdatert
Den rumenske bilen ble totalvrak etter at lastebileieren brukte krokløfteren og knuste bilen. Illustrajonsfoto.

Den rumenske bilen ble totalvrak etter at lastebileieren brukte krokløfteren og knuste bilen. Illustrajonsfoto.

I samme periode i 2010 og 2011 omkom henholdsvis 57 og 37 personer i trafikken. I år ser vi en markant nedgang til 25 drepte i juni og juli.

En drept er en for mye

- Sommermånedene har tradisjonelt vært ulykkesbelastede måneder. Når vi nå ser at det har vært en markant nedgang i juni og juli er det svært positivt, sier Marit Brandtsegg, direktør for trafikksikkerhet, miljø og teknologiavdelingen i Statens vegvesen. - Vi må imidlertid ikke glemme at en drept er en for mye. Også i august pleier det å være mange alvorlige ulykker, og det er for tidlig å gjøre opp full status for sommeren, sier hun.

Langsiktig arbeid

- De gode tallene vi ser nå, er resultater av et langsiktig og målrettet arbeid fra mange aktører. Politiet, fylkeskommunene, Trygg Trafikk, helsemyndighetene og Statens vegvesen er alle sentrale i dette arbeidet. Utviklingen på kjøretøysiden er også medvirkende, sier Marit Brandtsegg.

I 2011 omkom 168 personer i trafikken, noe som er det laveste dødstallet siden 1953.

- Tallene for 2012 så langt indikerer at vi kan komme ned på samme nivå som i 2011. La oss håpe at de blir enda lavere, sier Brandtsegg.