Fakkelen er tent - og lysløypa er klar

Fakkelen som skal ut på en dristig ferd langs Norges farligste veger er tent og klar.

Publisert Oppdatert

Fakkelen ble tent i går klokken 10.00 i Vadsø. Stafetten går videre gjennom de fleste fylker og ender opp i Oslo 09.09.09. Fakkelbærerne kjører på Norges farligste veger; E6, E8, rv. 80, E39, E18 og rv.3. Det skriver Nei til fronkollisjoner på sin hjemmeside.

Initiativtaker for fakkelstafetten og 090909, Per-Kaare Holdal, mener at det er både teknisk og økonomisk mulig å gjøre en betydelig større innsats for å hindre tapt liv og helse i trafikken.

- Samferdselsminister Liv Signe Navarsete har lagt et godt grunnlag i den nye Nasjonale Transportplan for dette, men det trengs raske tiltak og en tverrpolitisk satsning for å hindre flest mulig tragedier, sa Holdal. Han la til at han forventer nå at det gjøres en betydelig større innsats de kommende fire år og at vi kommer opp på svensk nivå i kvaliteten på trafikksikkerhetsarbeidet.

Fakkelen ble tent av Finnmark fylkespolitiker for Arbeiderpartiet, Nils Johan Gaup, som holdt appell. - Trafikksikkerhet er en av de beste investering vi kan gjøre, Norge kan spare bortimot 30 milliarder årlig for det samfunnet blir belastet med skadde liv og tap av menneskeliv på norske veier. Hver investerte krone til å bedre sikkerhet og bedre veistandarden i Norge vil være et stort økonomisk gevinst. Ikke minst, tapet for de nærmeste og pårørende er er svært tungt å bære ved tap og skade av sine nærmeste, sa fylkespolitiker for AP, Nils Johan Gaup i sin appell.