23948sdkhjf

Ville ikke bli kontrollert:: Falskt førerkort, ulovlig kabotasje og overlast!

Den latviske sjåføren hadde bommet på det meste. Falsk førerkort, ulovlig kabotasje og overlass er noen av lovbruddene.

I en spontankontroll ved Jessheim trafikkstasjon i går ettermiddag, valgte et latvisk vogntog tilhørende Kreiss å ignorere skiltene. Kontrollørene fulgte med på overvåkingskameraene, og la seg på hjul for å stoppe vogntoget. Ved Kløfta fikk de snudd den latviske lastebilen, og vogntoget ble eskortert tilbake til trafikkstasjonene. Der fant kontrollørene flere graverende forhold.

-Bilen ble kjørt i tosjåførsordning med en latvisk sjåfør bak rattet, og en ukrainsk sjåfør i passasjerstolen. Vi sjekket kjøre- og hviletid og fant overtredelser der. I tillegg var vogntoget overlastet. Den toakslede trekkvogna kunne ikke trekke denne hengeren livlig. Videre hadde man ikke dokumentasjon på inngående last til Norge. Vi fikk også en magefølelse på at det var noe rart med førerkortet til sjåføren. Derfor tok vi dette med til politiet på Gardermoen som fastslo at det er falskt. Dette var meget profft utført og man skal ha sett en del falske førerkort for å avsløre dette, forteller kontrolleder Bjørn Uno Rogneby ved Statens vegvesen på Jessheim.

Da TransportMagasinet var innom trafikkstasjonen sto det en enslig gul Volvo trekkvogn på plassen. Hvor var hengeren?

-Den var fullastet med laks som i følge fraktbrevet var lastet på Hitra og tilhørte Marine Harvest. Vi tok kontakt med dem og de sendte en treakslet norsk bil som overtok traileren. Vi har nok å jobbe med og øsnket ikke å ha et fiskelass som ble stående her hos oss og ville blitt ødelagt, forklarer Rogneby.

I trekkvogna satt de to sjåførene og ventet på politiet, som etterhvert kom og tok med seg den latviske sjåføren. Utpå kvelden observerte vi i redaksjonen at trekkvogna var på tur bort til Marine Harvest. Den ukrainske sjåføren hadde fått lov å kjøre videre med streng beskjed om å ta med traileren og kjøre tom ut av landet. Skjebnen til den latviske sjåføren er i skrivende stund ikke avgjort, men det er vel ingen overdrivelse å si at å ikke kjøre inn for kontroll, kjøre med overlass og bryte kjøre- og hviletiden ikke er bra, men at falskt førerkort er betydelig værre å prate seg ut av!

Les om da Rockwool-transporten ble tatt HER

Les om da Bring gikk i kabotasjefella HER

Les om Coop Norge og kabotasje HER

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095