Fant stjålet lastebil ved hjelp av Dynafleet

Dynafleet, Volvo Trucks webbaserte transportinformasjonssystem, har gjennomgått en kontinuerlig utvikling gjennom årene. At systemet også kan hjelpe til med å finne en stjålet lastebil, er kanskje ikke så kjent? Sist høst opplevde en norsk transportør hvor effektivt denne funksjonen var.

Skevig Skevigs stjålet

Skevig Skevigs stjålet

Publisert Oppdatert

Tidligere var tyveri av gods et stort problem, nå stjeles hele lastebiler og vogntog. Tidligere har vi i tungt.no skrevet at på bare 9 måneder i 2009 ble det stjålet 159 lastebiler og hengere i Danmark.

Les også: Enormt med lastebiltyverier i Danmark

En ny trekkvogn tilhørende firmaet Skevig Lastebiltransport AS i Trondheim, sto en helg parkert innenfor gjerdene på Volvo Truck Center på Hønefoss. Tyver brøt seg inn og forsvant med bilen. Da kunden oppdaget at bilen var stjålet, kontaktet han Volvo.

Via Dynafleet-systemet sporet Volvo-representanter opp bilen og fikk oppgitt kartutsnitt og kordinatorer på PC-skjermen. På kartet ser man at bilen er parkert inne på et Volvo serviceverksted i Askim i Indre Østfold.

- Serviceverkstedet ble ringt opp for å verifisere at bilen var på deres anlegg og ansatte gikk ut på gården og fant lastebilen gjemt bak noen tilhengere. Deretter ble kunden og politiet kontaktet og politiet rykket ut for å sikre spor. Det kan tyde på at bilen var gjort klar for videre transport ut av landet, kan produktsjef for Dynafleet, Jan Erik Pedersen i Volvo Norge AS fortelle.

Dørlås og tenningslås var deffekt og noe av interiøret var skrudd løs. Etter et verkstedbesøk kunne lastebilen gå i trafikk igjen. - Kunden og forsikringsselskapet var svært fornøyde med Volvos transportinformasjonssystem, Dynafleet, og dens muligheter. Forsikringsselskap har annonsert at de gir rabatt på premien om lastebilen er utstyrt med Volvo Dynafleet.

Siden Volvo lanserte sitt eget system for transportinformasjon, Dynafleet, i 1994, har mer enn 40.000 enheter blitt solgt. For en tid tilbake innførte Volvo Norge Dynafleet-enheten som standard i lastebilen og kunden kan dermed selv velge å opprette et abonnement ut fra eventuelle behov.