Farsen om den frikjente makedoneren fortsetter

Nå viser det seg at makedoneren som kjørte med falsk pass og førerkort allikevel hadde gyldig sertifikat - men det hjelper jo ikke. Les hvorfor.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
Publisert Oppdatert

Det var i oktober at en makedonsk sjåfør ble stanset med både falsk førerkort og falsk pass. Senere ble han frikjent i retten, ettersom han hevdet at han handlet i god tro.

Dette satte sinnene i kok i nabolandet og avstedkom aksjonen der lastebilsjåfører stanser bilene for å vise sin misnøye.

Les også: Sjåfører over hele Europa demonstrerer.

Aksjonen har også fått grobunn i Norge og daglig stanser sjåfører klokken 12.00-12.15.

Viste falske papirer, hadde ekte

Nå viser det seg at makedoneren allikevel hadde gyldig makedonsk førerkort - men ikke det han viste opp ved kontrollen. Det var nemlig falske bulgarske papirer han viste ved kontrollen. Disse papirene har han etter rettens syn ingen grunn til å forstå at var falske.

Det er NLF som skriver dette på sine nettsider.

Nå blir det ny runde i retten. Men denne gangen er det snakk om oppreisning for sjåføren - selv om papirene han viste i første omgang altså ikke viste seg å være gyldige.

Farse

Det er dog mye mer i denne farsen. En ting er at makedoneren altså har gyldig førerkort som gjelder i Sverige.

Men det er i prinsippet ugyldig ettersom han ikke er EU-borger og dermed ikke kan oppholde seg og jobbe lovlig i Sverige.

Det er derfor det er så gjevt med bulgarske papirer. Da kan jo utøveren tilsynelatende være EU-borger og lovlig jobbe.

Dersom han i et tenkt tilfelle hadde hatt et internasjonalt lass inn, ville det vært greit, men i denne saken jobbet han for en svensk transportør og kjørte innenriks.

Dessuten har han avgitt falsk forklaring. Det er derfor veldig underlig at svensk politi nå legger seg flate i førerkortsaken.

Siste ord er derfor garantert ikke sagt i denne saken...