Fått "Transport-luremail" i det siste?

Søplemail, såkalt spam, er intet nytt og de fleste av oss er nok vaksinert mot å gå på de fleste. Men utsenderne finner stadig nye områder. I England advares nå mot mail tilsynelatende sendt ut av Parcel Delivery Service, PDS.

mail data spam pc

mail data spam pc

Publisert Oppdatert

Vi har selv mottatt flere slike mailer den siste uken, der du blir forklart at en pakke til deg ikke kunne leveres og hvor du derfor blir bedt om å kontakte kunderservice. Det bør du helst ikke gjøre. Royal Mail i England kan opplyse om at nummeret du isåfall ringer, går direkte til en telefonsvarer og at du ved å få kontakt med denne allerede har blitt belastet 15 pund fra telefonen.

En annen variant tungt-redaksjonen har fått mange av de siste ukene, er fra DHL. Det vil si, avsender gir seg ut for å være derfra. Meldingen er den samme: Godset kan ikke leveres og man skal åpne en vedlagt fil. Åpner man denne, har man derimot virus på maskinen.

Vi mottok en slik mail samme dag som vi hadde sendt en pakke med DHL, og holdt på å la oss lure. Det gikk bra denne gang, men det er fort gjort å gå i fellen, så pass på!