”Feilsitert”?

Publisert Oppdatert

Navarsete er likevel for alternativ finansiering, sier hun i en pressemelding.

"Avviser nye finansieringsformer", skrev avisen Nationen lørdag. - Ikke korrekt, sier samferdselminister Liv Signe Navarsete (Sp).

Nationen hadde lørdag 29. august et oppslag der Navarsete ble intervjuet om bruk av alternativ finansiering av samferdselsinvesteringer. Nå går statsråden ut i en pressemelding der hun sier at det ikke er noe grunnlag for denne overskriften.

- Overskrifta gjev dessverre eit uriktig inntrykk av kva eg meiner og kva eg faktisk seier i sjølve intervjuet, når det gjeld offentleg-privat-samarbeid (OPS) og prosjektfinansiering, heter det i pressemeldingen som er lagt ut på departementets hjemmeside.

Navarsete sier at hun ikke er prinsipiell motstander av alternativ finansiering, slik som for eksempel offentlig-Privat samarbeid (OPS) og prosjektfinansiering. Hun mener at prosjektfinansiering kan vøre godt egnet for store utbyggingsprosjekt for å sikre sammenhengende utbygging. Men prosjektfinansiering er lite egnet for mange mindre prosjekt, mener Navarsete.

Statsråden sier regjeringen vil komme nærmere tilbake til bruk av alternativ finansiering innenfor samferdselssektoren i forbindelse med stortingsmeldingen om Nasjonal transportplan 2010-2019, som er ventet å bli presentert rundt årsskiftet.